Χοιρινά φιλετάκια με κουμανταρία και κόλιαντρο!

Χοιρινά φιλετάκια με κουμανταρία και κόλιαντρο!

Έχετε βαρεθεί να τρώτε χοιρινό φιλέτο, στη σχάρα με λεμόνι και αλατοπίπερο επειδή είναι πολύ στεγνό; Τότε η συνταγή που σας έχουμε θα σας ενθουσιάσει, αφού το αλεύρι διατηρεί το κρέας απίστευτα ζουμερό. Αυτή θα γίνει η αγαπημένη σας εύκολη και γρήγορη συνταγή, ιδιαίτερα εάν είστε λάτρεις της κουμανταρίας, ένα από τα αρχαιότερα και πιο χαρακτηριστικά τοπικά προϊόντα της Κύπρου. Ένα γλυκό κρασί με πλούσια γεύση, άρωμα και ιστορία.

 

Υλικά για 2 μερίδες:

  • 300γρ. χοιρινό – (1 ψαρονέφρι χωρίς λίπος)
  • ½ φλ. Αλεύρι ολ.αλέσεως
  • 1 φλ. κουμανταρία
  • 2 κ.σ. κόλιαντρο σε κόκκους
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • τριμμένο πιπέρι
  • αλάτι

 

* φλ.: φλιτζάνι   κ.σ: κουταλιά της σούπας      κ.γ: κουταλάκι του γλυκού

 

Μέθοδος Εκτέλεσης:

  1. Κόψτε τα φιλετάκια σε μέτρια κομμάτια και χτυπήστε τα με ένα σφυρί κρέατος για να μαλακώσουν.
  2. Σε ένα μεγάλο πιάτο τοποθετήστε το αλεύρι με λίγο αλάτι και πιπέρι.
  3. Βουτήξτε τα κομμάτια στο αλεύρι. Θέλουμε το αλεύρι να πάει παντού.
  4. Σοτάρετε με ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι τα παναρισμένα φιλετάκια.
  5. Όταν ροδοκοκκινίσουν προσθέστε τη κουμανταρία και αφήστε να ζεσταθεί καλά, δημιουργώντας μια ρευστή σάλτσα.
  6. Στό τέλος προσθέστε και τον κόλιαντρο.

 

Tip Διαιτολόγου: Συνοδέψτε με σαλάτα ή λαχανικά σχάρας, για να αποτελεί ένα ολοκληρωμένο γεύμα, μιας και αυτή η συνταγή περιέχει ήδη τον υδατάνθρακα (αλεύρι) και την πρωτεΐνη (χοιρινό) που χρειάζεστε!

 

Θρεπτική Αξία ανά μερίδα:

  • Ενέργεια/ Θερμίδες: 486 Kcal
  • Λιπαρά: 13 γρ.
  • Υδατάνθρακες: 18.25 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 34 γρ.

 

Βιταμίνες και Μέταλλα:

  • Μαγνήσιο: 98%
  • Σελήνιο: 17%

 

*Ποσοστό Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης σύμφωνα με τις 2000kcal.

 

Ελεάνα Λιασίδου

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc