Wrap: τορτίγια με ψητά λαχανικά και φέτα
Υλικά για 2 μερίδες:
- 2 τορτίγιες ολικής άλεσης
- 1 μικρή μελιτζάνα
- 1 μεγάλο κολοκυθάκι, πράσινο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
- 2-3 μανιτάρια
- 1 μεγάλο καρότο
- ½ ώριμο αβοκάντο
- 100 γρ. φέτα 12%
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
Υλικά σως:
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- χυμό λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
*κ.γ.: κουταλάκι του γλυκού κ.σ.: κουτάλι σούπας γρ.: γραμμάρια
Μέθοδος εκτέλεσης:
- Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας και τα κόβουμε σε λωρίδες περιπου 2 cm.
- Τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και τους ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.
- Τα ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά στους 160 οC, ανάλογα με τον φούρνο σας.
- Παράλληλα, φτιάχνουμε τη σάλτσα μας, ενώνοντας τα υλικά και ανακατεύοντας τα αφού είναι έτοιμα τα λαχανικά μας, προσθέτουμε την τορτίγια μας στο φούρνο για 1-2 λεπτά ώστε να ζεσταθεί.
- Έπειτα, παίρνουμε την 1 τορτίγια και προσθέτουμε το ¼ αβοκάντο και το λιώνουμε. Βάζουμε τα μισά λαχανικά, τη μισή θρυμματισμένη φέτα και τυλίγουμε. Η Wrap μας είναι έτοιμη!
Θρεπτική αξία ανα τορτίγια:
Ενέργεια/Θερμίδες: 424 kcal
Λιπαρά: 21.5γρ.
Υδατάνθρακες: 45.5γρ.
Φυτικές ίνες: 11γρ.
Πρωτεΐνη: 15.5γρ.
Βιταμίνες & Μέταλλα:
Βιταμίνη Α: 107.5%*
Ασβέστιο: 39%
Ριβοφλαβίνη: 38%
Φώσφορο: 27%
Βιταμίνη C: 21%
Φολικό οξύ: 20%
*Ποσοστό Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης σύμφωνα με τις 2000kcal.
Αντιγόνη Ανδρέου
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, RD, MSc