Τραγανά σπαράγγια με παρμεζάνα!
Δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις τηγανιτές πατάτες. Εκτός από την υπέροχη γεύση, δεν έχουν σχεδόν καθόλου λιπαρά, και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνη Κ και φυλλικό οξύ.
Υλικά για 2 μερίδες:
- 2 φλ. φρέσκα ή κατεψυγμένα σπαράγγια
- ½ φλ. φρυγανιά αλεσμένη (ιδανικά ολικής αλέσεως)
- ½ φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως
- 4 κ.σ. παρμεζάνα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- Αλάτι & Πιπέρι
*κ.σ.: κουταλιά σούπας φλ.:φλιντζάνι 250ml
Μέθοδος Εκτέλεσης:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 °C.
- Πάνω σε μια λαδόκολλα αλείψτε 1 κουταλιά ελαιόλαδο.
- Χτυπήστε τα αυγά σε ένα δοχείο.
- Σε ένα μεγάλο δοχείο αναμείξτε την αλεσμένη φρυγανιά, την παρμεζάνα, το πιπέρι cayenne, αλάτι και πιπέρι.
- Σε ένα 3ο δοχείο τοποθετήστε το αλεύρι.
- Περάστε πρώτα τα σπαράγγια ένα ένα από το δοχείο με το αλεύρι, έπειτα από το δοχείο με τα αυγά, και τέλος στο δοχείο με το μείγμα με την αλεσμένη φρυγανιά.
- Απλώστε τα σπαράγγια στο ταψί με την λαδόκολλα και τοποθετήστε τα στο φούρνο για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
- Σερβίρετε αμέσως.
Θρεπτική Αξία ανά μερίδα (1φλιντζάνι)
Θερμίδες: 280 Kcal
Λιπαρά: 10 γρ.
Υδατάνθρακες: : 31 γρ.
Φιτικές ίνες: 7.8 γρ.
Πρωτείνη: 15 γρ.
Βιταμίνες και Μέταλλα
Βιταμίνη Α: 11%*
Ασβέστιο: 15%
* Ποσοστό Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης σύμφωνα με τις 2000 kcal.
Ελεάνα Λιασίδου
Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος (MSc)