Τηγανίτες με φυστικοβούτυρο και μπανάνα!

Τηγανίτες με φυστικοβούτυρο και μπανάνα!

Τρελαίνεστε για τηγανίτες και θέλετε να ξεκινήσετε την ημέρα σας με ένα χορταστικό και γεμάτο ενέργεια πρωινό; Σας έχουμε μια ιδανική λύση! Ρίξτε μια ματιά σε αυτή τη συνταγή, δοκιμάστε την και αρχίστε την μέρα σας γλυκά θρεπτικά και υγιεινά!

 

Υλικά για 5 μερίδες (1 μερίδα= 2 τηγανίτες):

  • 1¼ φλ. αλεύρι
  • 1 φλ. ζεστό νερό
  • ½ φλ. φυστικοβούτυρο
  • 1 αυγό
  • ½ φλ. ψιλοκομμένη μπανάνα
  • Μια πρέζα αλάτι (⅛ κ.γ.)

* φλ.: φλιτζάνι,     κ.γ.: κουταλάκι του γλυκού

 

Μέθοδος εκτέλεσης:

1.Σε ένα μπολ αναμίξετε όλα τα υλικά μαζί  και ανακατέψτε τα καλά με ένα σύρμα ή με μίξερ χειρός, ώστε να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.

2.Τοποθετήστε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, πάρτε ¼ φλ. από το μείγμα και ρίξτε το στο καυτό τηγάνι.

3.Αφήστε το για 2-3 λεπτά να ροδίσει ελαφρά και αναποδογυρίστε την τηγανίτα. Αφήστε να ψηθεί και η άλλη πλευρά για άλλα 2-3 λεπτά.

4.Ακολουθείστε αυτή τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα.

 

Tip Διαιτολόγου: Το φυστικοβούτυρο σας προσφέρει ενέργεια και κορεσμό, εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητας του σε πρωτεΐνες, “καλά” λιπαρά και βιταμίνες. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε τόσο στο πρωινό σας, όσο και στα ενδιάμεσα σνακ σας, για καλύτερη διαχείριση της πείνας σας.

 

Θρεπτική Αξία ανά 2 τηγανίτες:

Ενέργεια/Θερμίδες: 206 kcal

Λιπαρά: 5.3 γρ

Υδατάνθρακες: 33.8 γρ

Φυτικές ίνες: 2 γρ

Πρωτεΐνες: 6.7 γρ

Βιταμίνες και Μέταλλα

Θειαμίνη (Β1) 19%*

Σελήνιο (Se) 17%

Φολικό οξύ (Β9) 17%

Νιασίνη (B3) 17%

Μαγγάνιο (Mn) 13,5%

Ριβοφλαβίνη (Β2) 12%

Σίδηρο (Fe) 11%

 

*Ποσοστό Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης σύμφωνα με τις 2000kcal.

 

 

Αντιγόνη Ανδρέου
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc