Σαλάτα με πέννες, κοτόπουλο και φέτα
Υλικά για 2 μερίδες:
- 1 ½ φλ. μακαρόνια ολ.αλέσεως, μαγειρεμένα (πέννες ή fusilli)
- 2 μέτριες κόκκινες /πορτοκαλί πιπεριές, κομμένες σε μικρούς κύβους
- 1 φλ ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 2 αγγουράκια, κομμένα σε κύβους
- 2 φλ. μαρούλι
- 1 καρότο, τριμμένο
- 60γρ. φέτα – χαμηλά λιπαρά, θρυμματισμένη
- 250γρ. στήθος κοτόπουλο σχάρας, σε κύβους
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο, χωρίς ζάχαρη
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.γ. ρίγανη
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- ½ κ.γ. θαλασσινό αλάτι
* κ.σ: κουταλιά της σούπας κ.γ.: κουταλάκι του γλυκού φλ: φλιντζάνι 250ml
Μέθοδος Εκτέλεσης:
- Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά βάση τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
- Κόψτε όλα τα λαχανικά και το κοτόπουλο.
- Σε μια μεγάλη κούπα ρίξτε τα ζυμαρικά (αφού τα αφήσατε να κρυώσουν), όλα τα λαχανικά, το κοτόπουλο και τη φέτα.
- Προσθέστε το ελαιόλαδο, λεμόνι, ξύδι, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και ανακατέψτε.
Tip διαιτολόγου: Για να αυξήσετε τις ποικιλία βιταμινών προσθέστε και άλλα λαχανικά όπως κόκκινο κρεμμύδι ή άλλα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Επίσης, μπορείτε να αντικαταστήσετε το κοτόπουλο με γαρίδες σχάρας ή τόνο κονσέρβας σε νερό.
Θρεπτική αξία ανά μερίδα
- Ενέργεια/ Θερμίδες: 540 Kcal
- Λιπαρά: 16 γρ.
- Υδατάνθρακες: 57 γρ.
- Φυτικές ίνες: 13 γρ.
- Πρωτεΐνη: 45 γρ.
Βιταμίνες και Μέταλλα
- Βιταμίνη Α: 157 %
- Βιταμίνη B6: 64%
- Μαγγάνιο 42%
- Νιασίνη: 85%
- Φώσφορος: 37%
- Σελήνιο: 33%
* Ποσοστό Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης σύμφωνα με τις 2000 kcal.
Ελεάνα Λιασίδου
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc