Σαλάτα με καρπούζι και φέτα
Σαλάτα με καρπούζι για σήμερα! Μια δροσιστική σαλάτα, για μικρούς και μεγάλους αφού ο πρωταγωνιστής του καλοκαιριού είναι το λατρεμένο καρπούζι!
Υλικά για 8 άτομα:
Για το dressing:
- 1 φλ. γιαούρτι 0-2% λιπαρά
- ½ φλ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- 1 lime: 2 κ.σ. χυμό & 1 κ.σ.ξύσμα
- ½ ματσάκι μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
- ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
Για τη σαλάτα:
- 1 μικρό καρπούζι 3kg, σε κύβους & χωρίς σπόρους
- ½ ματσάκι μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
- 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 2 φλ. ντοματίνια
- ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
- 400γρ. ελληνική φέτα 12%
Μέθοδος Εκτέλεσης:
- Κόψτε το καρπούζι σε κύβους και ρίξτε το σ’ ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέστε το κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες), τα ντοματίνια, το μαύρο πιπέρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά και στο τέλος προσθέστε τη φέτα.
- Ρίξτε τη σως στη σαλάτα, λίγο πριν την σερβίρετε.
- Συνοδέψτε τη σαλάτα σας με ψωμάκι ή παξιμάδι ολικής άλεσης και καλή σας απόλαυση.
Tip Διαιτολόγου: Το καρπούζι με ποσοστό 92% να αποτελείται από νερό, δίνει μόνο 70 θερμίδες αν γεμίσεις 1 ¼ ενός φλιτζανιού. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, A, B6 και B1…και φυσικά σε πολλά αντιοξειδωτικά!!
Θρεπτική Αξία ανά μερίδα:
Ενέργεια/Θερμίδες: 290 kcal
Λίπος: 12 γρ.
Υδατάνθρακες: 37γρ.
Εδώδιμες ίνες: 3 γρ.
Πρωτεΐνη: 12γρ.
Βιταμίνες & Μέταλλα:
Βιταμίνη C: 108%
Βιταμίνη Α: 58%
Βιταμίνη Β6: 39%
Θειαμίνη (Β1): 30%
Βιταμίνη Β12: 17%
Ασβέστιο: 35%
Φώσφορος: 26%
Μαγνήσιο: 17%
Σίδηρος: 11%
*Ποσοστό Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης σύμφωνα με τις 2000kcal.
Κωνσταντίνα Φιλίππου
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc