Ρύζι κόρμα με κοτόπουλο
Υλικά για 4 μερίδες:
- 2 κρεμμύδια, σε λωρίδες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κομμάτια στήθος κοτόπουλου (500γρ), κομμένα σε μικρούς κύβους
- 2 ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 6 κ.σ. korma paste (ή σκόνη)
- 1 φλ. ρύζι μπασμάτι
- 1 κύβος από ζωμό κοτόπουλου
- 2 φλ. νερό (500 mL)
- ½ φλ. σταφίδες
- 2 φλ. σπανάκι
- 1 φλ. γιαούρτι, χαμηλών λιπαρών
- ½ φλ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
*κ.σ=κουταλιά σούπας κ.γ.= κουταλάκι γλυκού φλ.= φλιτζάνι 250ml
Μέθοδος Εκτέλεσης:
- Τηγανίστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε το κοτόπουλο και τσιγαρίστε μέχρι να μην είναι πλέον ροζ όλες οι πλευρές .
- Προσθέστε τις ντομάτες και τσιγαρίστε για λίγα λεπτά.
- Προσθέστε το korma paste και ανακατέψτε για 30 δευτερόλεπτα.
- Προσθέστε το ρύζι και μαγειρέψτε για 30 ακόμη δευτερόλεπτα (μπορείτε να προ-μαγειρέψετε το ρύζι για να επιταχύνετε τη διαδικασία).
- Προσθέστε το ζωμό, τις σταφίδες και τα 2 φλ. νερό.
- Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 15 λεπτά (προσθέστε νερό ένα δεν έχει ψηθεί καλά το ρύζι σας)
- Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ανακατέψτε το ½ φλ. γιαούρτι και το σπανάκι μέχρι να μαραθούν.
- Σερβίρετε με το υπόλοιπο γιαούρτι και το κόλιανδρο. Απολαύστε!
Tip Διαιτολόγου: Μετατρέψτε το σε ένα χορτοφαγικό γεύμα αντικαθιστώντας το κοτόπουλο με μαριναρισμένο tofu (σε μπαχαρικά Korma)!
Θρεπτική Αξία ανά μερίδα :
- Ενέργεια/ Θερμίδες: 551kcal
- Λιπαρά: 12γρ.
- Υδατάνθρακες: 56ρ.
- Πρωτεΐνη: 38 γρ.
Βιταμίνες και Μέταλλα:
- Βιταμίνη A: 133 %
- Βιταμίνη B-6: 51%
- Βιταμίνη C: 54%
- Ασβέστιο: 24 %
- Φώσφορο:30%
*Ποσοστό Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης σύμφωνα με τις 2000kcal.
Ελεάνα Λιασίδου
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc