Πίτσα με βρώμη Quaker και λαχανικά

Πίτσα με βρώμη Quaker και λαχανικά

Μια διαφορετική βάση πίτσας που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους ενώ ταυτόχρονα είναι πηγή βιταμίνης  C, σιδήρου και ασβεστίου. 

 

Υλικά για τη βάση (για 3 μερίδες): 

  • 1 μεγάλη γλυκοπατάτα (βραστή)
  • 1 φλ. βρώμη Quaker 
  • ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου 
  • ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα 
  • 1 κ. γ ρίγανη
  • 1 αυγό
  • Αλατοπίπερο 

 

Υλικά για γαρνίρισμα (για 3 μερίδες): 

  • 1 κ.σ. πουρέ ντομάτας 
  • 4 – 5  κ.σ ντοματοχυμό 
  • ½ φλ μοτσαρέλα, χαμηλά λιπαρά  
  • ¼ φλ καλαμπόκι, βραστό
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • ½ φλ. πορτοκαλί πιπεριά, ψιλοκομμένη 
  • ½ φλ. κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • ½ φλ. ντοματίνια, ψιλοκομμένα 

 

*κ.σ. = κουταλιά σούπας κ.γ.= κουταλάκι γλυκού φλ.= φλιτζάνι 250ml

 

Μέθοδος Εκτέλεσης:

  1. Βράστε τη  γλυκοπατάτα σε μια κατσαρόλα για 20 – 25 λεπτά.
  2. Σε ένα blender αλέστε τη βρώμη Quaker και προσθέστε τα μυρωδικά. Στη συνέχεια προσθέστε  την πατάτα και αλέστε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί μια όμορφη ζύμη
  3. Σε ένα ταψί βάλτε λίγο λάδι και απλώστε με ένα βουρτσάκι. 
  4. Στη συνέχεια απλώστε τη ζύμη με τα χέρια σας. Απλώστε ομοιόμορφα σε όλο το ταψί. 
  5. Ψήστε στο φούρνο για 15 – 20 λεπτά στους 180 oC
  6. Καθώς ψήνεται η βάση της πίτσα σας, μπορείτε να ετοιμάσετε τα λαχανικά.  
  7. Μόλις ψηθεί η βάση απλώστε τον πουρέ ντομάτας και έπειτα τον ντοματοχυμό. Στη συνέχεια προσθέστε το τυρί και γύρω-γύρω τα λαχανικά  δημιουργώντας ουράνιο τόξο. 
  8. Ψήστε για 10 – 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, στους 180 oC.
  9. Η πίτσα σας είναι έτοιμη να την απολαύσετε! 

 

Tip Διαιτολόγου: Η βάση της πίτσας είναι ιδανική για άτομα με δυσανεξία ή ευαισθησία στη γλουτένη.  Η συγκεκριμένη πίτσα αποτελεί την τέλεια επιλογή για να καλύψεις τον κανόνα ‘5 την ημέρα’ ο οποίος στοχεύει στην κατανάλωση 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών.  

 

Διατροφικές Πληροφορίες ανά μερίδα:

  • Ενέργεια:  422kcal
  • Λιπαρά: 10g
  • Υδατάνθρακες: 66g
  • Πρωτεΐνη: 19g