Ομελέτα με βρώμη Quaker
Ένα πολύ νόστιμο και χορταστικό πρωινό. Αυτή η ομελέτα μπορεί να αποτελέσει ένα πλήρες γεύμα αφού περιέχει τρόφιμα από όλες τις ομάδες τροφών; αυγά για πρωτεΐνη, τυρί για τα γαλακτοκομικά, λαχανικά και βρώμη για τη κατηγορία των δημητριακών! Μπορεί να δοθεί και σε βρέφη από την ηλικία 1 ετών και άνω.
Υλικά για 1 άτομo:
- 1/4 φλ. βρώμη Quaker
- 2 αυγά
- 1/4 φλ. γάλα
- ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ½ ντομάτα, ψιλοκομμένη
- ½ καρότο, τριμμένο
- ½ πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- ½ κόκκινη/κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 30γρ. τυρί <15% λιπαρά, τριμμένο
- ¼ φλ. ντοματίνια
- ½ σκελίδα σκόρδο, θρυμματισμένο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- Ρίγανη
* φλ.: φλιτζάνι 250ml, κ.σ: κουταλιά της σούπας 15ml , κ.γ: κουταλάκι του γλυκού 5ml
Μέθοδος παρασκευής:
- Αλέστε τη βρώμη Quaker σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει σκόνη και βάλτε την σε ένα μπολ.
- Προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε καλά. Αλατοπιπερώστε το μείγμα σας.
- Σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ και χτυπήστε τα καλά με σύρμα. Ρίξτε το μείγμα της βρώμης και ανακατέψτε.
- Σοτάρετε όλα τα λαχανικά για 5-7 λεπτά σε ένα μικρό τηγανάκι, και αφήστε το στην άκρη.
- Αλείψτε με ελαιόλαδο ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ρίξτε το μείγμα της βρώμης και απλώστε σε όλο το τηγάνι. Αφήστε μέχρι να ροδίσει για περίπου 4-5 λεπτά.
- Μόλις ψηθεί το μείγμα (χωρίς να πρέπει να αναποδογυρίσετε την ομελέτα), σερβίρετε σε ένα πιάτο στρογγυλό.
- Ρίξτε το τυρί και όλα τα σοταρισμένα λαχανικά.
- Διπλώστε στο μισό την ομελέτα και σερβίρετε!
Tip Διαιτολόγου: Συνοδέψτε την ομελέτα σας με σαλάτα της επιλογής σας για να ενισχύσετε την περιεκτικότητα του πιάτου σας σε φυτικές ίνες.
Θρεπτική Αξία ανά μερίδα:
- Ενέργεια/ Θερμίδες: 380 Kcal
- Λιπαρά: 20 γρ.
- Υδατάνθρακες: 34 γρ.
- Φυτικές ίνες: 6.5 γρ.
- Πρωτεΐνη: 23γρ.