Νόστιμο Κοτόπουλο «Κάρυ»!
Αγαπάτε τα καυτερά φαγητά, πλούσια σε διάφορα μπαχαρικά και βότανα; Τότε, αυτό το πιάτο που προέρχεται από την παραδοσιακή Ινδική κουζίνα θα το λατρέψετε! Σας προτείνουμε να το δοκιμάσετε με γλυκές κόκκινες πιπεριές για να είναι πιο ελαφρύ, αλλά αν αντέχετε πιο καυτερές γεύσεις τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καυτερές πιπεριές και να το κάνετε να πάρει φωτιά! Εύκολη και γρήγορη συνταγή για τους λάτρεις της Ινδικής κουζίνας. Απολαύστε το!
Υλικά για 4 άτομα:
- 600γρ. κοτόπουλο φιλέτο (χωρίς λίπος)
- 200γρ. κόκκινες πιπεριές (προαιρετικά καυτερές)
- 4 κ.σ. κάρυ σε σκόνη
- 2 μικρά κρεμμύδια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 1 φλ. νερό
- Αλάτι, πιπέρι
κ.σ.: κουταλιά σούπας φλ.: φλιντζάνι 250ml
Μέθοδος Εκτέλεσης:
- Κόψτε το κοτόπουλο σε κύβους.
- Βάλτε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να ασπρίσει και από τις δύο πλευρές.
- Προσθέστε το νερό και αφήστε το μέχρι να το απορροφήσει σχεδόν όλο.
- Βγάλτε το από το τηγάνι και κρατήστε το ζεστό στην άκρη.
- Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις κόκκινες πιπεριές και σοτάρετε τα στο αντικολλητικό με 1 κ.σ. ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Διαλύστε το κάρυ στο κρασί και σβήστε με αυτό τα διάφορα λαχανικά.
- Προσθέστε και το κοτόπουλο και αλατοπιπερώστε.
- Σκέπασε το τηγάνι, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε το φαγητό να σιγοβράσει 10′-15′ λεπτά.
Τip Διαιτολόγου: Οι κόκκινες πιπεριές χαρίζουν στο γεύμα σας μεγάλη ποσότητα Βιταμίνης C, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό για το ανοσοποιητικό σας σύστημα και παράλληλα χρήσιμη για την καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με καστανό ή άγριο ρύζι.
Θρεπτική Αξία ανά μερίδα:
Ενέργεια/ Θερμίδες: 336,5 Kcal
Λιπαρά: 15, 7 γρ.
Υδατάνθρακες: 11,7 γρ.
Φυτικές ίνες: 4,3 γρ.
Πρωτεΐνη: 36 γρ.
Βιταμίνες και Μέταλλα:
Βιταμίνη C: 167,6% *
Βιταμίνη Α: 59,17%
Φώσφορος: 35,3%
Σίδηρος: 21%
Μαγνήσιο:18,2%
* Ποσοστό Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης σύμφωνα με τις 2000kcal.
Κωνσταντίνα Φιλίππου
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc