Muffin με Μπανάνα και Blueberries!
Θα θέλατε ένα ξεχωριστό πρωινό ή ένα συνοδευτικό με τον απογευματινό σας καφέ; Σκεφτήκαμε να σας προτείνουμε αυτή την εξαιρετική επιλογή κέικ, με φρούτα χωρίς καθόλου προσθήκη ζάχαρης για να μπορείτε να το καταναλώσετε με ευχαρίστηση σε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.
Υλικά για 10 μερίδες:
- 3 μπανάνες
- 2 αυγά
- ½ φλ. γιαούρτι 0%
- ⅓ φλ. μέλι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 ½ φλ. αλεύρι σίτου
- 1 φλ. μούρα (Blueberries)
*φλ.: φλιτζάνι 250ml κ.γ.: κουταλάκι του γλυκού
Μέθοδος Εκτέλεσης:
- Σ’ ένα μπολ λιώνουμε τις μπανάνες με το πιρούνι.
- Προσθέτουμε στο μπολ τα αυγά και ανακατεύουμε για να ενωθούν.
- Ακολούθως, προσθέτουμε το γιαούρτι, το μέλι, τη βανίλια, τη σόδα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Ρίχνουμε το αλεύρι στο μείγμα μας και με ένα σύρμα ανακατεύουμε καλά.
- Όταν γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα, προσθέτουμε τα μούρα και ανακατεύουμε ξανά.
- Τοποθετούμε το μείγμα σε 10 χάρτινα φορμάκια για muffin ή σε γυάλινα (θα χρειαστούν ελάχιστο λάδωμα ή τοποθετούμε λαδόκολα).
- Τέλος, τα ψήνουμε στους 180◦C για 25-35 λεπτά.
Tip Διαιτολόγου: Να ξέρετε ότι το muffin αποτελεί μια καλή πηγή βιταμινών και μετάλλων! Ωστόσο, αν θέλετε να ενισχύσετε την περιεκτικότητα του σε θρεπτικά συστατικά, συνοδεύστε το με 1 ποτήρι φρέσκο χυμό φρούτων.
Θρεπτική αξία ανά muffin:
Ενέργεια/Θερμίδες: 152 kcal
Λίπος: 1,5 γρ.
Υδατάνθρακες: 31 γρ.
Φυτικές ίνες: 1,7 γρ.
Πρωτεΐνες: 4,3 γρ.
Βιταμίνες και Μέταλλα
Μαγνήσιο: 11%*
Βιταμίνη Β6: 10,5%*
Σελήνιο: 10%*
Βιταμίνη C: 8%*
Φώσφορο: 7%
Ριβοφλαβίνη Β2: 6,5%*
*Ποσοστό Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης σύμφωνα με τις 2000 kcal.
Αντιγόνη Ανδρέου
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc