Σπιτικά μπισκότα με μέλι και βρώμη
Είστε αθλητής ή γυμνάζεστε εντατικά; Ψάχνετε ένα εύκολο και υγιεινό σνακ που μπορείτε να έχετε μαζί σας πριν ή μετά την άσκηση; Πριν αγοράσετε όλες τις μπάρες δημητριακών που βρίσκονται στην αγορά, δοκιμάστε αύτη την εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα χορταστικό ενδιάμεσο σνακ, πλούσιο σε ενέργεια και φυτικές ίνες!
Υλικά για 8 μερίδες:
- 100γρ αποξηραμένα φοινίκια χωρίς κουκούτσι
- 6 κ.σ μέλι
- 3 κ.σ ταχίνι
- 50γρ. αμύγδαλα/φουντούκια καβουρδισμένα και κομμένα σε χοντρά κομμάτια
- 1 ½ φλ. νιφάδες βρώμης
- 1 κ.γ κανέλα
Μέθοδος εκτέλεσης:
- Αφού καβουρδίσετε τα αμύγδαλα ή τα φουντούκια για 15 λεπτά στο φούρνο, βάλτε τα φοινίκια /δαμάσκηνα στο multi και πολτοποιήστε τα μέχρι να φαίνονται στο μείγμα μικρά κομμάτια
- Σε ένα μπολ αναμείξτε το μέλι, το ταχίνι και την κανέλα
- Σε ένα άλλο μπολ αναμείξτε την βρώμη, τους ξηρούς καρπούς, τα αποξηραμένα φρούτα και το μείγμα από μέλι και ταχίνι
- Αφού αναμείξετε όλα τα υλικά φτιάξτε μέτριου μεγέθους μπισκοτάκια και βάλτε τα στο φούρνο για 15 λεπτά στους 180 C
Διατροφικές Πληροφορίες ανά μπισκότο
Ενέργεια 250 θερμίδες
Υδατάνθρακα 39γρ
Φυτικές Ίνες 4γρ
Λίπη 7,5γρ
Πρωτεΐνες 5γρ
Χρυστάλλα Κατελάρη
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος MSc