Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Μπακαλίαρος με κόκκινη σάλτσα και ελιές!

Μπακαλίαρος με κόκκινη σάλτσα και ελιές!

Τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα του μπακαλιάρου, τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα του ελαιόλαδου, οι φυτικές ίνες και το ισχυρό αντιοξειδωτικό λυκοπένιο της ντομάτας και της πιπεριάς κάνουν το πιάτο μια βόμβα θρεπτικών συστατικών. Τα μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα καθώς επίσης οι φυτικές ίνες και τα αντιοξειδωτικά δρουν σαν μια ‘συμμαχία’ στην μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.

 

Υλικά για 4 άτομα

  • 400γρ. φιλέτο μπακαλιάρος
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κυβάκια
  • 20 ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι
  • 2 φλ. χυμό ντομάτας
  • 2/3 φλ. νερό
  • ½ φλ. άσπρο κρασί
  • 1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • ¼ κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη  
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο για σοτάρισμα
  • Αλάτι / πιπέρι
  • Μαϊντανός για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

* φλ.: φλιτζάνι        κ.σ: κουταλία της σούπας          κ.γ: κουταλάκι του γλυκού        

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις πιπεριές και το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά (ίσα- ίσα να πάρουν ένα ζωηρό χρώμα).
  2. Προσθέστε τα φιλέτα μπακαλίαρου και σοτάρετε τα και από τις δυο πλευρές.
  3. Σβήστε με κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέστε το χυμό ντομάτας, τη ρίγανη, τον κόλιανδρο και το αλατοπίπερο.
  4. Καλύψετε με καπάκι (ή αλουμινόχαρτο) και αφήστε τον να βράσει σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά (ανάλογα με το πόσο χοντρά είναι τα φιλέτα του μπακαλιάρου) .
  5. Αφαιρέστε το καπάκι, προσθέστε τις ελιές και συνεχίστε το μαγείρεμα για 5-10 λεπτά.
  6. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

Tip Διαιτολόγου: Κατά την διάρκεια του μαγειρέματος, ελέγχετε την σάλτσα και αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό. Για πιο πηχτή σάλτσα δυναμώνετε την φωτιά τα τελευταία λεπτά του μαγειρέματος .

 

 

Θρεπτική Αξία ανά μερίδα:

Ενέργεια/Θερμίδες: 240Kcal

Λιπαρά:  7.5γρ.

Υδατάνθρακες: 16. 5γρ.

Φυτικές ίνες:  4γρ.

Πρωτεΐνη:  25γρ.

 

Βιταμίνες και Μέταλλα:

Βιταμίνη C: 150%

Βιταμίνη Α: 56%*

Βιταμίνη Β 6: 27%

 

* Ποσοστό Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης σύμφωνα με τις 2000 kcal.

 

Δήμητρα Σκαπούλλαρου

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc