Μεξικάνικες πίτες με Κοτόπουλο!
Μια συνταγή που θα αγαπήσετε… με υλικά που σίγουρα βρίσκονται στο ψυγείο και τα ντουλάπια σας. Γρήγορη, εύκολη όπου τόσο η εμφάνιση της όσο και η γεύση της, σας ταξιδεύει κάπου στο Μεξικό. Ο συνδυασμός των πολύχρωμων πιπεριών με το κρεμμύδι και τη ντομάτα κάνουν το γεύμα σας να απογειώνεται σε περιεκτικότητα βιταμίνη C!
Υλικά για 4 μερίδες:
- 500 γρ. κοτόπουλο (2 στήθη), κομμένο σε λωρίδες
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
- 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
- 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. τριμμένη ντομάτα
- 3 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.σ. πάπρικα καυτερή
- 2 πρέζες ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 4 μεξικάνικες στρογγυλές πίτες, μέτριου μεγέθους
- 200γρ. στραγγιστό γιαούρτι
*κ.σ.: κουταλιά της σούπας, φλ.: φλιντζάνι, 250ml
Μέθοδος Εκτέλεσης:
- Τοποθετείστε ένα τηγάνι wok (κινέζικο), σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέστε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι. Μόλις το κοτόπουλο πάρει χρώμα ρίξτε και τις πιπεριές.
- Αφού οι πιπεριές κατεβάσουν τα υγρά τους, προσθέστε τις πάπρικες (γλυκιά και καυτερή), τη ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήστε να σιγοβράσει για 15 λεπτά με το καπάκι κλειστό.
- Στη συνέχεια, ρίξτε τη ρίγανη και δυναμώστε τη θερμοκρασία. Αφήστε το μέχρι να εξατμιστούν τελείως τα υγρά. Η γέμιση είναι έτοιμη.
- Ψήστε λίγο τις πίτες στο φούρνο ή στην τοστιέρα διπλωμένες στα δύο για να πάρουν σχήμα.
- Τέλος, αρχίστε να γεμίζετε μια – μια τις πίτες. Στη βάση της κάθε μιας προσθέστε 1 κ.σ. γιαούρτι και έπειτα το ¼ της γέμισης.
Tip Διαιτολόγου: Μια εναλλακτική εκδοχή της παραπάνω συνταγής είναι η αντικατάσταση του κοτόπουλου με γαρίδες (μεσαίου μεγέθους).
Θρεπτική Αξία ανά μερίδα:
Ενέργεια/Θερμίδες: 440 Kcal
Λιπαρά: 15 γρ.
Υδατάνθρακες: 39.5 γρ.
Φυτικές ίνες: 10 γρ.
Πρωτεΐνη: 39 γρ.
Βιταμίνες και Μέταλλα:
Βιταμίνη C: 297%*
Βιταμίνη Β3: 81%
Βιταμίνη Β6: 59%
Βιταμίνη Α: 43%
Φώσφορο: 47%
* Ποσοστό Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης σύμφωνα με τις 2000 kcal.
Αντιγόνη Ανδρέου
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc