Μακαρόνια με πέστο, ντοματίνια και τυρί cottage

Μακαρόνια με πέστο, ντοματίνια και τυρί cottage

Ζυμαρικά…. Μμμμ! Τι σκέφτεστε όταν ακούτε αυτή την λέξη; Κάτι «απαγορευμένο» ειδικά όταν ακολουθείτε μια διατροφή!!  Κι όμως δεν είναι! Τα ζυμαρικά από μόνα τους αποτελούν πλούσια πηγή υδατανθράκων και σας δίνουν τη βασική σας ενέργεια. Ωστόσο με τη προσθήκη του τυριού συμπληρώνεται η ομάδα της πρωτείνης που συνήθως λείπει, και με τα ντοματίνια η ομάδα των λαχανικών.

 

Υλικά για 1 μερίδα:

  • 1 φλ. μακαρόνια ολική αλέσεως (μαγειρεμένα)
  • Ψητά ντοματίνια ή Ψητές πιπεριές (βάση προτίμησης)
  • 100γρ τυρί cottage
  • 1 κ.σ. πέστο

 

*κ.σ.: κουτάλι σούπας  15 ml                 φλ.: 250ml φλιτζάνι                  γρ: γραμμάρια

 

 

Μέθοδος Εκτέλεση:

  1. Ψήστε τις πιπεριές ή τα ντοματίνια στη σχάρα ή σε φριτέζα αέρα (Airf ryer), μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Αφήστε τα στην άκρη.
  2. Προετοιμάστε τα μακαρόνια σας σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία, και μετά στραγγίστε.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέστε τα μακαρόνια, το cottage και το πέστο και ανακατέψτε.
  4. Τσιγαρίστε για 3-4 λεπτά μέχρι να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά και μέχρι να κοχλάσει το τυρί.
  5. Τέλος, προσθέστε στο τηγάνι τις ψητές πιπεριές ή τα ντοματίνια και ανακατέψτε για 1-2 λεπτά.
  6. Σερβίρετε με φρέσκο βασιλικό ή τριμμένης παρμεζάνας.
  7. Απολαύστε!

 

 

Tip Διαιτολόγου: 

Αυτή η γρήγορη και εύκολη συνταγή είναι ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα ή δείπνο και μπορεί να προσαρμοστεί με τα αγαπημένα σας λαχανικά. Μπορείτε ακόμη να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό πέστο με φρέσκο βασιλικό, σκόρδο και ελαιόλαδο, παρέχοντας μια πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών και υγιεινών λιπαρών. Εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ζυμαρικά με ζυμαρικά ολικής άλεσης που θα σας προσφέρουν περισσότερες φυτικές ίνες και θα μειώσουν το αίσθημα της πείνας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

 

Θρεπτική αξία ανά μερίδα: 

Ενέργεια/Θερμίδες:  500kcal

Λιπαρά: 11γρ.

Υδατάνθρακες:  74γρ.

Πρωτεΐνη: 27 γρ. 

 

Ελεάνα Λιασίδου

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc, MSc