Λούντζα σοταρισμένη με βότανα!
Ένας πολύ εύκολος αλλά πολύ γευστικός τρόπος για να απολαύσετε το χοιρινό. Εκτός από το τυπικό ψαρονέφρι στο φούρνο ή την μπριζόλα στη σχάρα, μπορούμε να απολαύσουμε το χοιρινό σε ένα διαφορετικό πιάτο. Βαθμός δυσκολίας? 1!
Υλικά για 2 μερίδες:
- 300γρ. χοιρινό – 2 μέτρια κομμάτια (χωρίς λίπος)
- 1 κ.σ. λιωμένο σκόρδο
- 1 κ.σ. λεμόνι
- 1 φλ. φρέσκο μαϊντανό (χωρίς τα κοτσάνια)
- 2-3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
- 2-3 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- τριμμένο πιπέρι
* φλ.: φλιτζάνι κ.σ: κουταλιά της σούπας κ.γ: κουταλάκι του γλυκού
Μέθοδος Εκτέλεσης:
- Σοτάρετε με ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι το σκόρδο, για λίγα δευτερόλεπτα.
- Έπειτα προσθέστε το μαϊντανό και τα βότανα και σοτάρετε ελαφρώς για 1 λεπτό.
- Τοποθετήστε το κρέας πάνω στο μαϊντανό και τα βότανα μέχρι να κοκκινίσει (εάν το κομμάτι του κρέατος είναι μεγάλο, μπορείτε να το ψήσετε για ακόμα λίγα λεπτά στο φούρνο).
- Προσθέστε λεμόνι και πιπέρι.
Tip Διαιτολόγου: Είναι μία συνταγή χαμηλή σε αλάτι (μπορείτε να το παραλείψετε εντελώς) αφού το σκόρδο, και τα βότανα προσφέρουν από μόνα τους μια αρκετά έντονη γεύση.
Θρεπτική Αξία ανά μερίδα:
- Ενέργεια/ Θερμίδες: 239 Kcal
- Λιπαρά: 11 γρ.
- Υδατάνθρακες: 2.5 γρ.
- Πρωτεΐνη: 32 γρ.
Βιταμίνες και Μέταλλα:
- Βιταμίνη Α: 52%
- Βιταμίνη C: 69%
*Ποσοστό Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης σύμφωνα με τις 2000kcal.
Ελεάνα Λιασίδου
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc