Κοτόπουλο με σάλτσα από λεμόνι και Μέλι Όρος Μαχαιρά

Κοτόπουλο με σάλτσα από λεμόνι και Μέλι Όρος Μαχαιρά

Με πολύ απλά υλικά μπορείτε να δώσετε μια νόστιμη γεύση στο κοτόπουλο σας. Εύκολη συνταγή που απαιτεί πολύ λίγο χρόνο για να ετοιμαστεί. 

 

Υλικά για 4 μερίδες: 

  • 500γρ. μηροί κοτόπουλο, χωρίς κόκκαλο
  • 1,5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού 
  • 1 κ.σ. μέλι Όρος Μαχαιρά
  • 2 κ.σ. νερό
  • 1 κ.γ. ρίγανη 
  • ½ κ.γ. αλάτι 
  • ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι 

 

γρ.: γραμμάρια, κ.σ.: κουταλιά της σούπας, κ.γ.: κουταλάκι του γλυκού

 

Μέθοδος Εκτέλεσης: 

  1. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε όλο το πάτο του τηγανιού. 
  2. Αφού αλατοπιπερώσουμε το κοτόπουλο, το προσθέτουμε στο τηγάνι. 
  3. Το αφήνουμε να ψηθεί για 4-5 λεπτά σε κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει. Όταν είναι έτοιμο το μεταφέρουμε σ’ ένα πιάτο. 
  4. Προσθέτουμε στο τηγάνι τα κρεμμύδια και χαμηλώνουμε θερμοκρασία, τα αφήνουμε  για 2 λεπτά ώστε να μαλακώσουν και να πάρουν ένα καφέ χρώμα, ανακατεύοντας τα συχνά. 
  5. Προσθέτουμε στο τηγάνι, το νερό, το χυμό λεμονιού και το μέλι. Αφήνουμε να ψηθεί για 1 λεπτό και προσθέτουμε το κοτόπουλο μέσα στη σάλτσα. 
  6. Το γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές ώστε να μαγειρευτεί ομοιόμορφα. 
  7. Τέλος, πασπαλίζουμε με ρίγανη και το σερβίρουμε. 

 

Tip Διαιτολόγου: Η συνταγή είναι πλούσια σε νιασίνη. Η νιασίνη είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη του συμπλέγματος Β, η βιταμίνη Β3. Είναι μια βιταμίνη που χρησιμοποιείται σε πολλές λειτουργίες. Η νιασίνη είναι ζωτικής σημασίας για την απελευθέρωση ενέργειας από τους ιστούς και τα κύτταρα. Βοηθά στη διατήρηση υγιούς νευρικού και πεπτικού συστήματος. Επίσης, είναι μια χρήσιμη θρεπτική ουσία για την διατήρηση της υγεία της καρδιάς και του δέρματος. 

 

Θρεπτική αξία ανά μερίδα: 

Ενέργεια/ Θερμίδες: 300 Kcal 

Λιπαρά: 11 γρ.

Υδατάνθρακες: 7 γρ.

Πρωτεΐνες: 42 γρ. 

 

Βιταμίνες & Μέταλλα: 

Νιασίνη: 92%*

Σελήνιο: 47%

Βιταμίνη Β6: 41%

Φώσφορο: 31%

Μαγνήσιο: 10%

 

*Ποσοστό Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης σύμφωνα με τις 2000kcal.

 

Αντιγόνη Ανδρέου 

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, RD, MSc