Κοτόπουλο με μανιτάρια και μαυροδάφνη!
Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, ιδανική για όσους λαχταρούν ένα νόστιμο γεύμα μετά από μια κουραστική μέρα. Για να την ετοιμάσεις χρειάζονται μόλις 20 λεπτά και συνδυάζεται εξαιρετικά με ρύζι ή πουρέ. Επιπλέον, συμπληρώνει υπέροχα τη σαλάτα σου. Δοκίμασε την…σου εγγυώμαι πως θα την λατρέψεις!
Υλικά για 2 μερίδες:
- 400γρ. κοτόπουλο χωρίς δέρμα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 200γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 120γρ. μαυροδάφνη
- 1 ζωμό λαχανικών, χωρίς αλάτι λιωμένο σε 1 ποτήρι νερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
*γρ.: γραμμάρια κ.σ.: κουταλιά της σούπας 15 ml
Μέθοδος Εκτέλεσης:
- Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο.
- Σ’ ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το κρατάμε ζεστό σ’ ένα πιάτο.
- Στο τηγάνι προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε τη μαυροδάφνη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλο το κρασί.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το ζωμό στο τηγάνι και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να ψηθεί. Στο ενδιάμεσο το γυρνάμε και από την άλλη πλευρά.
- Όταν είναι έτοιμο το σερβίρουμε με ρύζι.
Θρεπτική αξία ανά μερίδα
Ενέργεια/ Θερμίδες: 495kcal
Υδατάνθρακες: 3γρ.
Πρωτεΐνες: 38γρ.
Λιπαρά: 31γρ.
Αντιγόνη Ανδρέου
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, RD