Κεφίρ με μούρα και μέλι Όρος Μαχαιρά

Κεφίρ με μούρα και μέλι Όρος Μαχαιρά

Υλικά:

· 230 γρ. κεφίρ

· 200 γρ. φρούτα του δάσους, παγωμένα

· 1 κ. σ. μέλι Όρος Μαχαιρά

 

* γρ.: γραμμάρια κ.σ.: κουταλιά σούπας

 

Μέθοδος εκτέλεσης:

1. Σε ένα multi ή μπλέντερ προσθέτετε όλα τα υλικά και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν .

2. Απολαύστε παγωμένο !

 

Tip Διαιτολόγου : Το κεφίρ είναι ένα παραδοσιακό ρόφημα που φτιάχνεται κυρίως από κατσικίσιο ή πρόβειο γάλα, το οποίο έχει υποστεί ζύμωση. Γίνεται προσθήκη σπόρων κεφίρ (μύκητες) οι οποίο «τρέφονται» από τα σάκχαρα του γάλακτος (=λακτόζη), εξού και άτομα που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη μπορούν να καταναλώσουν κεφίρ.

 

Θρεπτική Αξία: 

Ενέργεια/ Θερμίδες: 260kcal

Υδατάνθρακες: 44 γρ.

Πρωτεΐνη: 9 γρ.

Λιπαρά: 7 γρ.

 

Χρυστάλλα Κατελάρη 

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc