Frozen yogurt με γεύση φρούτα του δάσους
Τι πιο ιδανικό από ένα παγωμένο σνακ για το καλοκαίρι; Σας δίνουμε λοιπόν, μια συνταγή για σπιτικό παγωτό γιαούρτι με γεύση φρούτα του δάσους. Απολαύστε το και πείτε μας τα σχόλια σας.
Υλικά για 4 μερίδες:
- 450 γρ. διάφορα φρούτα του δάσους κατεψυγμένα
- 65 γρ. μέλι
- 360 γρ. γιαούρτι 0% λιπαρά/καρύδας
- Λίγα μούρα για γαρνίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης:
- Σε ένα δυνατό μπλέντερ πολτοποιείται τα μούρα μαζί με το μέλι.
- Στη συνέχεια αναμειγνύεται το γιαούρτι με το υπόλοιπο μείγμα.
- Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη για 4 ώρες μέχρι να σφίξει το μείγμα και να γίνει σαν παγωτό.
- Εάν επιθυμείτε μία καλύτερη υφή αφήστε το μείγμα στην κατάψυξη μέχρι το πρωί. Εφόσον παγώσει καλά το μείγμα, κόβεται σε κύβους και το πολτοποιείται ξανά στο μπλέντερ. Αυτό θα βοηθήσει στην βελτίωση της υφής.
- Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι παγωτού σερβίρετε το σε ένα μπολ. Τελειώνοντας γαρνίρετε με τα μούρα.
Διατροφική Ανάλυση:
- Ενέργεια / Θερμίδες: 170 kcal
- Λιπαρά: 0.2γρ.
- Υδατάνθρακες: 34γρ.
- Σάκχαρα: 27γρ.
- Εδώδιμες Ίνες: 3.1 γρ.
- Πρωτεΐνη: 10γρ.
Πέτρος Θεοφάνους
Graduate of professional culinary arts
Κωνσταντίνα Φιλίππου
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος