Ελληνική σαλάτα με τυρί cottage και ζυμαρικά
Υλικά για 2 μερίδες:
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 3-4 κ.σ. κόκκινο ξύδι
- 1 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη
- 2 αγγουράκια, ψιλοκομμένα
- 2 κόκκινες ή πράσινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, σε μικρές λωρίδες
- 6 ώριμες ντομάτες, σε κύβους
- 10 μαύρες ελιές Καλαμών
- 3-4 κ.σ.Τουρσί (καπάρι ή κουτρουβί)
- 2 φλ. ζυμαρικά ολικής αλέσεως (fusilli ή penne), μαγειρεμένα
- 250γρ. τυρί cottage, χαμηλά λιπαρά
- Αλάτι & πιπέρι
*κ.γ.: κουταλάκι του γλυκού κ.σ.: κουτάλι σούπας φλ.: 250ml φλιτζάνι
Μέθοδος εκτέλεση:
- Μαγειρέψτε τα μακαρόνια σας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και αφήστε τα να κρυώσουν.
- Κόψτε όλα τα λαχανικά και μεταφέρετε τα σε ένα μπολ μαζί με τις ελιές και το cottage cheese.
- Προσθέστε τα μακαρόνια, το ελαιόλαδο, το ξύδι και τη ρίγανη.
- Ρυθμίστε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.
Θρεπτική Αξία ανά μερίδα:
- Ενέργεια/ Θερμίδες: 512 kcal
- Λιπαρά: 17 g
- Υδατάνθρακες: 70 g
- Πρωτεΐνη: 26 g
Βιταμίνες και Μέταλλα:
- Βιταμίνη Α: 40%
- Βιταμίνη C: 616%
- Φολικό: 56%
- Σίδηρος: 24%
- Νιασίνη: 29%
- Ριβοφλαβίνη: 38%
- Θειαμίνη: 46%
*Ποσοστό Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης σύμφωνα με τις 2000kcal.
Ελεάνα Λιασίδου
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc, MSc