«Ελαφρύ» guacamole
Υλικά για 4 μερίδες:
- 2 ώριμα αβοκάντο
- ½ μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
- 3 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 1 αγγουράκι, ψιλοκομμένο
- 1 στημένο λεμόνι ή lime
- Λίγες σταγόνες σάλτσας τσίλι (tabasco)
- ½ κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ.μαύρο πιπέρι
*κ.σ=κουταλιά σούπας κ.γ.= κουταλάκι γλυκού
Μέθοδος Εκτέλεσης:
- Κόψτε το αβοκάντο στη μέση, αφαιρέστε το κουκούτσι και την φλούδα
- Λιώστε το αβοκάντο με ένα πιρούνι.
- Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε μαζί.
Tip Διαιτολόγου: Σερβίρετε με μπαστουνάκια από καρότο ή σέλινο.
Θρεπτική Αξία ανά μερίδα:
- Ενέργεια/ Θερμίδες: 198 kcal
- Λιπαρά: 16 γρ.
- Υδατάνθρακες: 13γρ.
- Πρωτεΐνη: 4 γρ.
Βιταμίνες και Μέταλλα:
- Βιταμίνη C: 46 %
*Ποσοστό Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης σύμφωνα με τις 2000kcal.
Ελεάνα Λιασίδου
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc