Chips από γλυκοπατάτες στο φούρνο!
Δεν χρειάζεται να κόψετε τις αγαπημένες σας τηγανητές πατάτες! Ικανοποιήστε τον πόθο σας φτιάχνοντας την δική σας πολύ πιο υγιεινή και νόστιμη εκδοχή. Απόλαυσε αυτά τα νόστιμα αλλά και υγιεινά τσιπς από γλυκοπατάτες, πλούσια σε γεύση αλλά και σε βιταμίνη Α.
Υλικά για 4 μερίδες
- 4 γλυκοπατάτες μεσαίου μεγέθους
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
- 2 κ.γ. σκόρδο σκόνη
*κ.σ.: κουταλιά σούπας κ.γ. κουταλάκι του γλυκού
Μέθοδος Εκτέλεσης:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 230°C
- Πλύνετε και ξεφλουδίστε τις γλυκοπατάτες
- Κόψτε τις γλυκοπατάτες σε λεπτά μπαστουνάκια
- Αναμείξτε όλα τα υπόλοιπα υλικά (ελαιόλαδο, αλάτι, μαύρο πιπέρι, σκόρδο)
- Ανακατέψτε τις γλυκοπατάτες με όλα τα υλικά
- Απλώστε τις πατάτες ομοιόμορφα
- Ψήστε για 40-45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν στο εξωτερικό
Θρεπτική Αξία ανά μερίδα:
Ενέργεια/Θερμίδες: 196 Kcal
Λιπαρά: 7 γρ.
Υδατάνθρακες: :32 γρ.
Φυτικές ίνες: 4 γρ.
Πρωτεΐνη: 2 γρ.
Βιταμίνες και Μέταλλα:
Βιταμίνη Α: 160%*
* Ποσοστό Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης σύμφωνα με τις 2000kcal
Ελεάνα Λιασίδου
Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, MSc