Banana Bread
Ένα ελαφρύ, υγιεινό και νηστίσιμο κέικ μπανάνας. Οι μπανάνες είναι πολύ χορταστικές ως φρούτο και σε συνδυασμό με το μέλι θα πάρετε μια περίσσεια ενέργεια, χρήσιμη και στο ξεκίνημα της ημέρας καθώς και στη συνέχιση της. Μπορείτε να το καταναλώσετε ως πρωινό με λίγο άλειμμα φιστικοβούτυρου για έξτρα πρωτεΐνη ή μπορεί να αποτελέσει ένα απογευματινό σνακ συνοδευόμενο με ένα ρόφημα.
Υλικά: (13 κομμάτια)
- 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 μεγάλες μπανάνες ώριμες
- 80ml ελαιόλαδο
- ½ φλ. (180γρ.) μέλι
- 2 κ.γ. baking powder
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.σ. κακάο
*κ.γ.: κουταλάκι του γλυκού κ.σ.: κουταλιά της σούπας φλ.: φλιτζάνι 250ml
Μέθοδος Εκτέλεσης:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180०C.
- Σ’ ένα μπολ λιώστε τις μπανάνες με το πιρούνι.
- Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά.
- Αφού λαδώσετε ελαφρά τη φόρμα (ή εφαρμόσετε λαδόκολλα) προσθέστε το μίγμα.
- Ψήστε στους 180०C για περίπου 40 λεπτά. Ελέγξτε αν είναι έτοιμο με μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο και αν βγει καθαρή τότε το κέικ είναι έτοιμο.
Tip Διαιτολόγου: Μπορείτε να ενισχύστε το κέικ με σπασμένους ξηρούς καρπούς ή με επιπλέον μερικά κομμάτια μπανάνας. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να ενισχύσετε την διατροφή σας με περισσότερα φρούτα ακόμα και μέσω ενός κέικ.
Θρεπτική αξία ανά κομμάτι :
Ενέργεια/Θερμίδες: 225 kcal
Λιπαρά: 6,5 γρ.
Υδατάνθρακες: 40 γρ.
Πρωτεΐνη: 3,5 γρ.
Βιταμίνες & Μέταλλα:
Θειαμίνη: 16%*
Φολικό οξύ: 15%
Σελήνιο: 15%
Μαγγάνιο: 13%
Ριβοφλαβίνη: 10%
*Ποσοστό Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης σύμφωνα με τις 2000kcal.
Αντιγόνη Ανδρέου
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, RD, MSc