Avocado Hummus

Avocado Hummus

Μια συνταγή όπου γευστικά πλησιάζει το γνωστό “γουακαμόλε” και το παραδοσιακό “χούμους”! Το χούμους… είναι λείο, λίγο καυτερό και έτοιμο μέσα σε 10 λεπτά. Συνοδεύστε το μαζί με το φαγητό σας ή ακόμα και ως σνακ σε ψωμί, κράκερ ή ψημένη τορτίγια!

 

 

Υλικά:

  • 1 φλ. βρασμένα ρεβίθια, καλά στραγγισμένα
  • 2 μέτρια ώριμα αβοκάντο, ξεφλουδισμένα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ½ κ.σ. ταχίνι
  • 3 κ.σ. φρέσκο χυμό lime
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πρέζα κύμινο (⅛ κ.γ.)
  • ½  κ.γ. αλάτι
  • 1  πρέζα πιπέρι (1/8 κ.γ.)
  • 1-2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για γαρνίρισμα

 

κ.σ.: κουταλιά σούπας    φλ.: φλιντζάνι 250ml

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης:

  1. Προσθέστε στο blender τα ρεβύθια, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το ταχίνι και το χυμό lime  και χτυπήστε τα για  περίπου 2 λεπτά ώστε να πάρουν μια κρεμώδη υφή.
  2. Έπειτα, προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και το αβοκάντο. Συνεχίστε το χτύπημα για  1-2 λεπτά ακόμα μέχρι το μείγμα να πάρει την τελική κρεμώδη μορφή του.
  3. Το  αβοκάντο χούμους είναι έτοιμο. Σερβίρετε το σαν dip με ψημένες τορτίγιες στο φούρνο, κομμένες στα τέσσερα (σαν tortilla chips).

 

 

Τip Διαιτολόγου: Αν θέλετε πιο έντονη τη γεύση του αβοκάντου μπορείτε να μειώσετε ελαφρώς την ποσότητα του ταχίνι, αλλιώς απολαύστε τη συνταγή που θυμίζει αρκετά την παραδοσιακή.

          

 

Θρεπτική Αξία ανά 1 κ.σ.:

Ενέργεια/ Θερμίδες: 134 Kcal

Λιπαρά: 12 γρ.

Υδατάνθρακες: 5,5 γρ.

Φυτικές ίνες: 3 γρ.

Πρωτεΐνη: 2 γρ.

 

Βιταμίνες και Μέταλλα:

Φολικό οξύ: 8%*

Βιταμίνη Β6: 5%

 Βιταμίνη C: 5%

Παντοθενικό οξύ: 5%

Χαλκός: 5%

 

* Ποσοστό Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης σύμφωνα με τις 2000kcal.

 

 

Αντιγόνη Ανδρέου

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, RD, MSc