Ντομάτες ψητές με Ιταλικές γεύσεις!
Μια απλή συνταγή γεμάτη γεύσεις για ψητές ντομάτες που εάν σας περισσέψουν μπορείτε εύκολα να τις χρησιμοποιήσετε για μια καταπληκτική σάλτσα για μακαρόνια.
Υλικά για 4 μερίδες:
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι
- 20 ντομάτες Ρόμα (Ντοματίνια με οβάλ σχήμα)
- 1 φρέσκο κλωνάρι δεντρολίβανο
- 1 κ.σ. Italian Herbs
- Aλάτι και πιπέρι
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
*κ.σ.: κουταλιά σούπας
Μέθοδος Εκτέλεσης:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 °C.
- Τοποθετήστε μια λαδόκολλα πάνω σε ένα ταψί.
- Κόψετε τις ντομάτες κατά μήκος και τοποθετήστε τις σε ένα μπολ.
- Προσθέστε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα Italian Herbs, και τη ζάχαρη και ανακατέψτε απαλά.
- Απλώστε τις ντομάτες στο ταψί, με το κομμένο μέρος προς τα επάνω και βάλτε τα κρεμμύδι πάνω από τις ντομάτες.
- Προσθέστε τα μπαχαρικά, το σκόρδο και τη ζάχαρη.
- Ψήστε τις στο φούρνο για 1 ώρα.
- Στη συνέχεια αυξήστε τη θερμοκρασία στους 220 °C για άλλα 15-20 λεπτά.
- Σερβίρετε το ως συνοδευτικό ή λιώστε το στο μίξερ για σάλτσα.
Θρεπτική Αξία ανά μερίδα:
Ενέργεια/Θερμίδες: 160 kcal
Λιπαρά: 8 γρ.
Υδατάνθρακες: :23 γρ.
Φιτικές ίνες: 4 γρ.
Πρωτείνη: 3 γρ.
Βιταμίνες και Μέταλλα
Βιταμίνη Α: 39%*
Βιταμίνη C: 56%
Φιλλικό Οξύ: 12%
* Ποσοστό Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης σύμφωνα με τις 2000 kcal.
Ελεάνα Λιασίδου
Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, MSc