Πικάντικο κουνουπίδι στα κάρβουνα!
Θέλετε να μαγειρέψετε το κουνουπίδι διαφορετικά και να δώσετε μια ξεχωριστή γεύση στο πιάτο σας; To μείγμα μπαχαρικών δίνει στο κουνουπίδι μια γήινη γεύση καθώς το ψήσιμο δημιουργεί μια τραγανή κρούστα. Το κουνουπίδι παρέχει σχεδόν τη ποσότητα βιταμίνης C, που χρειάζεστε κάθε μέρα. Η βιταμίνη C, είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Υλικά για 4 άτομα
- 1 ολόκληρο κουνουπίδι
- 2 κ.γ. σκόνη chili
- 1 κ.γ. κύμινο
- ½ κ.γ. turmeric
- ½ κ.γ. τζίντζερ σκόνη
- ½ κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
*κ.σ.: κουταλιά σούπας κ.γ.: κουταλάκι του γλυκού
Μέθοδος Εκτέλεσης:
1.Καθαρίστε και πλύνετε το κουνουπίδι.
2.Κόψτε το σε μέτρια κομμάτια.
3.Σε ένα μεγάλο δοχείο αναμείξτε όλα τα υλικά μαζί.
4.Προσθέστε όλα τα υλικά μαζί πάνω στο κουνουπίδι και τοποθετήστε το πάνω σε σχάρα στα κάρβουνα μέχρι να ροδίσει.
Tip Διαιτολόγου: Μπορείτε να ψήσετε ολόκληρο το κουνουπίδι και μετά να το κόψετε σε φέτες μπροστά από τους καλεσμένους σας για πιο εντυπωσιακό σερβίρισμα.
Θρεπτική Αξία ανά μερίδα
Θερμίδες: 96 Kcal
Λιπαρά: 8γρ
Υδατάνθρακες: : 7γρ
Φυτικές ίνες: 4γρ
Πρωτεΐνη: 2.5γρ
Βιταμίνες και Μέταλλα
Βιταμίνη C: 95%*
Βιταμίνη B-6: 15%
Φολλικό Οξύ: 14%
Μαγνήσιο: 14%
* Ποσοστό Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης
Ελεάνα Λιασίδου
Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, MSc