Τραγανά σπαράγγια με παρμεζάνα!

Τραγανά σπαράγγια με παρμεζάνα!

Δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις τηγανιτές πατάτες. Εκτός από την υπέροχη γεύση, δεν έχουν σχεδόν καθόλου λιπαρά, και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνη Κ και φυλλικό οξύ.

 

Υλικά για 2 μερίδες:

  • 2 φλ. φρέσκα ή κατεψυγμένα σπαράγγια
  • ½ φλ. φρυγανιά αλεσμένη (ιδανικά ολικής αλέσεως)
  • ½ φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 4 κ.σ. παρμεζάνα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • Αλάτι & Πιπέρι

*κ.σ.: κουταλιά σούπας            φλ.:φλιντζάνι 250ml

 

Μέθοδος Εκτέλεσης:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 °C.
  2. Πάνω σε μια λαδόκολλα αλείψτε 1 κουταλιά ελαιόλαδο.
  3. Χτυπήστε τα αυγά σε ένα δοχείο.
  4. Σε ένα μεγάλο δοχείο αναμείξτε την αλεσμένη φρυγανιά, την παρμεζάνα, το πιπέρι cayenne, αλάτι και πιπέρι.
  5. Σε ένα 3ο δοχείο τοποθετήστε το αλεύρι.
  6. Περάστε πρώτα τα σπαράγγια ένα ένα από το δοχείο με το αλεύρι, έπειτα από το δοχείο με τα αυγά, και τέλος στο δοχείο με το μείγμα με την αλεσμένη φρυγανιά.
  7. Απλώστε τα σπαράγγια στο ταψί με την λαδόκολλα και τοποθετήστε τα στο φούρνο για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
  8. Σερβίρετε αμέσως.

 

Θρεπτική Αξία ανά μερίδα (1φλιντζάνι)

Θερμίδες: 280 Kcal

Λιπαρά: 10 γρ.

Υδατάνθρακες: : 31 γρ.

Φιτικές ίνες: 7.8 γρ.

Πρωτείνη: 15 γρ.

 

Βιταμίνες και Μέταλλα

Βιταμίνη Α: 11%*

Ασβέστιο: 15%

 

* Ποσοστό Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης σύμφωνα με τις 2000 kcal.

 

Ελεάνα Λιασίδου

Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος (MSc)