Μπάρες με αποξηραμένα σύκα και βρώμη

Μπάρες με αποξηραμένα σύκα και βρώμη

Υλικά  για 16 μπάρες:

  • 280γρ αποξηραμένα σύκα ή χουρμάδες
  • 50γρ αποξηραμένα βερίκοκα ή σταφίδες
  • ½ φλ φουντουκοβούτυρο
  • 2 κ. σ. σπόρους κολοκύθας ή/και ηλιόσπορου
  • 150γρ βρώμη
  • 1 κ. γ. αλεσμένη κανέλα
  • 1 κ. γ. αλεσμένο μοσχοκάρυδο
  • 100γρ. Λιωμένη μαύρη σοκολάτα για να περιχύσετε από πάνω (προαιρετικά)

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης:

  1. Βάλτε λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο ταψί 18 εκ.
  2. Σε ένα μπλέντερ χτυπήστε τα ψιλοκομμένα σύκα και τα βερίκοκα μέχρι να γίνουν μικρά κομμάτια.
  3. Προσθέστε στο μπλέντερ τη βρώμη, το φουντουκοβούτυρο, τους σπόρους, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί μια κολλώδης ζύμη.
  4. Βάλτε το μείγμα στο ταψί και πιέστε με τα χέρια σας ομοιόμορφα.
  5. Σκεπάστε και βάλτε στο ψυγείο για 1 ώρα ή στην κατάψυξη για 30 λεπτά. Όταν σφίξει κόψτε σε 16 τετραγωνάκια και φυλάξτε σε αεροστεγές δοχείο για έως και 5 μέρες.
  6. Περιχύστε από πάνω λίγη λιωμένη μαύρη σοκολάτα.

 

Θρεπτική αξία ανά μερίδα: 

Ενέργεια/Θερμίδες: 175 kcal

Λιπαρά: 8 γρ.

Υδατάνθρακες: 24γρ.

Πρωτεΐνη: 5γρ.

 

Χρυστάλλα Κατελάρη

Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος, MSc