Μπάρες με αποξηραμένα σύκα και βρώμη
Υλικά για 16 μπάρες:
- 280γρ αποξηραμένα σύκα ή χουρμάδες
- 50γρ αποξηραμένα βερίκοκα ή σταφίδες
- ½ φλ φουντουκοβούτυρο
- 2 κ. σ. σπόρους κολοκύθας ή/και ηλιόσπορου
- 150γρ βρώμη
- 1 κ. γ. αλεσμένη κανέλα
- 1 κ. γ. αλεσμένο μοσχοκάρυδο
- 100γρ. Λιωμένη μαύρη σοκολάτα για να περιχύσετε από πάνω (προαιρετικά)
Μέθοδος Εκτέλεσης:
- Βάλτε λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο ταψί 18 εκ.
- Σε ένα μπλέντερ χτυπήστε τα ψιλοκομμένα σύκα και τα βερίκοκα μέχρι να γίνουν μικρά κομμάτια.
- Προσθέστε στο μπλέντερ τη βρώμη, το φουντουκοβούτυρο, τους σπόρους, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί μια κολλώδης ζύμη.
- Βάλτε το μείγμα στο ταψί και πιέστε με τα χέρια σας ομοιόμορφα.
- Σκεπάστε και βάλτε στο ψυγείο για 1 ώρα ή στην κατάψυξη για 30 λεπτά. Όταν σφίξει κόψτε σε 16 τετραγωνάκια και φυλάξτε σε αεροστεγές δοχείο για έως και 5 μέρες.
- Περιχύστε από πάνω λίγη λιωμένη μαύρη σοκολάτα.
Θρεπτική αξία ανά μερίδα:
Ενέργεια/Θερμίδες: 175 kcal
Λιπαρά: 8 γρ.
Υδατάνθρακες: 24γρ.
Πρωτεΐνη: 5γρ.
Χρυστάλλα Κατελάρη
Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος, MSc