Μανιταρόσουπα
Ίσως είναι η καλύτερη σούπα που έφτιαξες ποτέ. Δεν περιέχει γαλακτοκομικά ή άλλες ζωικές πηγές και το γεγονός αυτό την καθιστά εύχρηστη για τους αυστηρά χορτοφάγους καθώς είναι ιδανική για περιόδους νηστείας.
Υλικά για 2 μερίδες:
- 400γρ. μανιτάρια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 πράσα (μόνο το λευκό μέρος) ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 400ml γάλα καρύδας
- 100ml ζεστό νερό
- αλάτι
- πιπέρι
κ.σ.: 1 κουταλιά σούπας 15 ml
Μέθοδος Εκτέλεσης:
1. Προσθέστε το ελαιόλαδο, τα πράσα, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια σε μια κατσαρόλα. Ανακατεύετε μέχρι να ψηθούν.
2. Προσθέστε το αλάτι και το γάλα και αφήστε να βράσουν.
3. Έπειτα, προσθέστε το πιπέρι και 100ml ζεστό νερό και αφήστε να βράσουν για 30 λεπτά.
4. Κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε για 10 λεπτά να σταματήσει ο βρασμός.
5. Έπειτα, με τη βοήθεια ενός μπλέντερ πολτοποιούμε τα λαχανικά ώστε να γίνουν μια ελαφρώς παχύρρευστη σούπα.
Tip Διαιτολόγου: Για να ολοκληρωθεί το γεύμα σας, προσθέστε μερικές κουταλιές κρουτόν ολικής άλεσης και 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι ή cottage cheese.
Θρεπτική αξία ανά μερίδα:
Ενέργεια/ Θερμίδες: 233 kcal
Υδατάνθρακες: 10,4 γρ.
Πρωτεΐνες: 6.6 γρ.
Λιπαρά: 19 γρ.
Αντιγόνη Ανδρέου
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, RD