«Ελαφρύ» guacamole

«Ελαφρύ» guacamole

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • ½ μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  • 2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 1 ντομάτα, ψιλοκομμένη 
  • 3 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 1 αγγουράκι, ψιλοκομμένο 
  • 1 στημένο λεμόνι ή lime
  • Λίγες σταγόνες σάλτσας τσίλι (tabasco)
  • ½  κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ.μαύρο πιπέρι

*κ.σ=κουταλιά σούπας    κ.γ.= κουταλάκι γλυκού

 

Μέθοδος Εκτέλεσης:

  1. Κόψτε το αβοκάντο στη μέση, αφαιρέστε το κουκούτσι και την φλούδα
  2. Λιώστε το αβοκάντο με ένα πιρούνι. 
  3. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε μαζί.

 

Tip Διαιτολόγου: Σερβίρετε με μπαστουνάκια από καρότο ή σέλινο.

 

Θρεπτική Αξία ανά μερίδα:

  • Ενέργεια/ Θερμίδες: 198 kcal
  • Λιπαρά: 16 γρ. 
  • Υδατάνθρακες: 13γρ.
  • Πρωτεΐνη: 4 γρ.

 

Βιταμίνες και Μέταλλα: 

  • Βιταμίνη C: 46 %

 

 

*Ποσοστό Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης σύμφωνα με τις 2000kcal.

 

 

Ελεάνα Λιασίδου

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc