Σαλάτα με πέννες, κοτόπουλο και φέτα

Σαλάτα με πέννες, κοτόπουλο και φέτα

Υλικά για 2 μερίδες:

  • 1 ½ φλ. μακαρόνια ολ.αλέσεως, μαγειρεμένα (πέννες ή fusilli)  
  • 2 μέτριες κόκκινες /πορτοκαλί πιπεριές, κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 1 φλ ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 2 αγγουράκια, κομμένα σε κύβους
  • 2 φλ. μαρούλι 
  • 1 καρότο, τριμμένο 
  • 60γρ. φέτα – χαμηλά λιπαρά, θρυμματισμένη 
  • 250γρ. στήθος κοτόπουλο σχάρας, σε κύβους
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 1  κ.σ. ξύδι βαλσάμικο, χωρίς ζάχαρη
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • ¼ κ.γ. πιπέρι
  • ½ κ.γ. θαλασσινό αλάτι

* κ.σ: κουταλιά της σούπας                     κ.γ.: κουταλάκι του γλυκού                      φλ: φλιντζάνι 250ml

 

Μέθοδος Εκτέλεσης:

  1. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά βάση τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
  2. Κόψτε όλα τα λαχανικά και το κοτόπουλο.
  3. Σε μια μεγάλη κούπα ρίξτε τα ζυμαρικά (αφού τα αφήσατε να κρυώσουν), όλα τα λαχανικά, το κοτόπουλο και τη φέτα.
  4. Προσθέστε το ελαιόλαδο, λεμόνι, ξύδι, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και ανακατέψτε. 

 

Tip διαιτολόγου: Για να αυξήσετε τις ποικιλία βιταμινών  προσθέστε και άλλα λαχανικά όπως κόκκινο κρεμμύδι ή άλλα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Επίσης, μπορείτε να αντικαταστήσετε το κοτόπουλο με γαρίδες σχάρας ή τόνο κονσέρβας σε νερό. 

 

Θρεπτική αξία ανά μερίδα

  • Ενέργεια/ Θερμίδες: 540 Kcal
  • Λιπαρά: 16 γρ.
  • Υδατάνθρακες: 57 γρ.
  • Φυτικές ίνες: 13 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 45 γρ.

Βιταμίνες και Μέταλλα

  • Βιταμίνη Α: 157  %
  • Βιταμίνη B6:  64%
  • Μαγγάνιο 42%
  • Νιασίνη: 85%
  • Φώσφορος: 37%
  • Σελήνιο: 33%

* Ποσοστό Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης σύμφωνα με τις 2000 kcal.

 

 

Ελεάνα Λιασίδου

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc