Κοτόπουλο satay

Κοτόπουλο satay

Κοτόπουλο satay, ένα από τα πιο δημοφιλή ασιατικά ορεκτικά που όλοι αγαπάμε, με την καλύτερη κρεμώδη σάλτσα από φυστικοβούτυρο!

 

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 500γρ. στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 κ.σ. σκόνη Curry
  • 3/4 φλ. φυσικό φυστικοβούτυρο
  • 1/4 φλ. μέλι
  • 2 κ.σ. σόγια σως
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 4 κ.σ. γάλα καρύδας

 

*κ.γ.: κουταλάκι του γλυκού         κ.σ.: κουτάλι σούπας          φλ.: 250ml φλιτζάνι

 

Μέθοδος εκτέλεση:

  1. Για τη μαρινάδα: Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ (εκτός από το κοτόπουλο)
  2. Κόψτε το κοτόπουλο σε μικρούς κύβους και μαρινάρετε στο μείγμα (20 λεπτά πριν ή από το προηγούμενο βράδυ)
  3. Περάστε τα κομμάτια κοτόπουλου στα ξυλάκια
  4. Τοποθετήστε τα σουβλάκια σε ένα ταψί και καλύψτε με την υπόλοιπη μαρινάδα.
  5. Ψήστε για 10-15 λεπτά  (καλυμμένο με αλουμινόχαρτο) και στη συνέχεια αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 20-25 λεπτά (μέχρι να ψηθεί καλά – Θα πρέπει να έχετε μια καραμελωμένη σάλτσα)

 

 

Tip Διαιτολόγου: Πρόκειται για ένα πιάτο με υψηλή θερμιδική αξία λόγω του φυστικοβούτυρου. Μπορείτε να το απολαύσετε με ρύζι Basmati και λαχανικά ατμού.

 

Θρεπτική Αξία ανά 2 σουβλάκια :

Ενέργεια: 643 kcal

Λιπαρά: 28γρ.

Υδατάνθρακες: 64γρ.

Πρωτεΐνη: 41γρ.

 

Βιταμίνες και Μέταλλα: 

Βιταμίνη Ε: 25%

Μαγνήσιο: 30%

Νιασίνη: 104%

Φωσφόρος44%

Σελήνιο 38%

 

*Ποσοστό Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης σύμφωνα με τις 2000kcal.

 

Ελεάνα Λιασίδου

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc, MSc