Κοτόπουλο satay
Κοτόπουλο satay, ένα από τα πιο δημοφιλή ασιατικά ορεκτικά που όλοι αγαπάμε, με την καλύτερη κρεμώδη σάλτσα από φυστικοβούτυρο!
Υλικά για 4 μερίδες:
- 500γρ. στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 κ.σ. σκόνη Curry
- 3/4 φλ. φυσικό φυστικοβούτυρο
- 1/4 φλ. μέλι
- 2 κ.σ. σόγια σως
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. ξύδι
- 4 κ.σ. γάλα καρύδας
*κ.γ.: κουταλάκι του γλυκού κ.σ.: κουτάλι σούπας φλ.: 250ml φλιτζάνι
Μέθοδος εκτέλεση:
- Για τη μαρινάδα: Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ (εκτός από το κοτόπουλο)
- Κόψτε το κοτόπουλο σε μικρούς κύβους και μαρινάρετε στο μείγμα (20 λεπτά πριν ή από το προηγούμενο βράδυ)
- Περάστε τα κομμάτια κοτόπουλου στα ξυλάκια
- Τοποθετήστε τα σουβλάκια σε ένα ταψί και καλύψτε με την υπόλοιπη μαρινάδα.
- Ψήστε για 10-15 λεπτά (καλυμμένο με αλουμινόχαρτο) και στη συνέχεια αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 20-25 λεπτά (μέχρι να ψηθεί καλά – Θα πρέπει να έχετε μια καραμελωμένη σάλτσα)
Tip Διαιτολόγου: Πρόκειται για ένα πιάτο με υψηλή θερμιδική αξία λόγω του φυστικοβούτυρου. Μπορείτε να το απολαύσετε με ρύζι Basmati και λαχανικά ατμού.
Θρεπτική Αξία ανά 2 σουβλάκια :
Ενέργεια: 643 kcal
Λιπαρά: 28γρ.
Υδατάνθρακες: 64γρ.
Πρωτεΐνη: 41γρ.
Βιταμίνες και Μέταλλα:
Βιταμίνη Ε: 25%
Μαγνήσιο: 30%
Νιασίνη: 104%
Φωσφόρος44%
Σελήνιο 38%
*Ποσοστό Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης σύμφωνα με τις 2000kcal.
Ελεάνα Λιασίδου
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc, MSc