Κριθαράκι ολικής αλέσεως με θαλασσινά

Κριθαράκι ολικής αλέσεως με θαλασσινά

Υλικά για 2 μερίδες:

  • 2 φλ. κριθαράκι ολικής αλέσεως (μαγειρεμένο)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 1 φλ. μανιτάρια σε φέτες
  • 1 πακέτο διάφορα θαλασσινά ή ανάλογα προτίμησης
  • ½ φλ. άσπρο κρασί
  • ¼  φλ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
  • Αλάτι
  • Λίγη ρίγανη στο τέλος

 

*κ.σ.: κουταλιά της σούπας,  κ.γ. κουταλάκι του γλυκού,    φλ.: 240ml φλιτζάνι 

 

 Μέθοδος Εκτέλεσης:

  1. Σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό και λίγο αλάτι μαγειρέψτε το κριθαράκι ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφότου ψηθεί αφήστε το στην άκρη.
  2. Σε αντικολλητικό τηγάνι προσθέστε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. 
  3. Προσθέστε τα μανιτάρια και έπειτα τα θαλασσινά.
  4. Σβήστε με άσπρο κρασί και σκεπάστε για 3 – 5 λεπτά, ενώ ψήνονται σε μέτρια φωτιά.
  5. Προσθέστε το μαϊντανό, την πάπρικα, το πιπέρι και το αλάτι.
  6. Λίγο πριν το τέλος προσθέστε τη ρίγανη.
  7. Ενώστε με το κριθαράκι και σερβίρετε με λίγο τυρί της αρεσκείας σας και 1 μπολ πράσινης σαλάτας.

 

Θρεπτική Αξία ανά μερίδα:

Ενέργεια/Θερμίδες: 375 kcal

Λίπος: 18 γρ.

Υδατάνθρακες: 28 γρ.

Πρωτεΐνη: 25 γρ.

 

Χρυστάλλα Κατελάρη

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc