Κριθαράκι ολικής αλέσεως με θαλασσινά
Υλικά για 2 μερίδες:
- 2 φλ. κριθαράκι ολικής αλέσεως (μαγειρεμένο)
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. μανιτάρια σε φέτες
- 1 πακέτο διάφορα θαλασσινά ή ανάλογα προτίμησης
- ½ φλ. άσπρο κρασί
- ¼ φλ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
- Λίγη ρίγανη στο τέλος
*κ.σ.: κουταλιά της σούπας, κ.γ. κουταλάκι του γλυκού, φλ.: 240ml φλιτζάνι
Μέθοδος Εκτέλεσης:
- Σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό και λίγο αλάτι μαγειρέψτε το κριθαράκι ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφότου ψηθεί αφήστε το στην άκρη.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι προσθέστε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Προσθέστε τα μανιτάρια και έπειτα τα θαλασσινά.
- Σβήστε με άσπρο κρασί και σκεπάστε για 3 – 5 λεπτά, ενώ ψήνονται σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε το μαϊντανό, την πάπρικα, το πιπέρι και το αλάτι.
- Λίγο πριν το τέλος προσθέστε τη ρίγανη.
- Ενώστε με το κριθαράκι και σερβίρετε με λίγο τυρί της αρεσκείας σας και 1 μπολ πράσινης σαλάτας.
Θρεπτική Αξία ανά μερίδα:
Ενέργεια/Θερμίδες: 375 kcal
Λίπος: 18 γρ.
Υδατάνθρακες: 28 γρ.
Πρωτεΐνη: 25 γρ.
Χρυστάλλα Κατελάρη
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc