Σαλάτα με κοτόπουλο και ciabatta bread

Σαλάτα με κοτόπουλο και ciabatta bread

Μια δροσερή σαλάτα δεν μπορεί να σε κουράσει τόσο εύκολα, αυτό είναι το μυστικό της, μπορείς να προσθέσεις ό,τι επιθυμεί το διατροφικό σου γούστο. 

 

Υλικά για 2 μερίδες: 

  • 4 φλ. πράσινα λαχανικά 
  • 250γρ. κοτόπουλο φιλέτο
  • 15 ντοματίνια
  • 120γρ. ψωμί ciabatta 

 

Υλικά για σως γιαουρτιού: 

  • 4 κ.σ. γιαούρτι 
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • ½ σκελίδα σκόρδο ή 1 κ.γ. σε σκόνη 
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα
  • αλάτι
  • πιπέρι 

*κ.γ.: κουταλάκι του γλυκού, κ.σ.: κουταλιά της σούπας, γρ.: γραμμάρια, φλ.: φλιτζάνι, 250ml 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης: 

  1. Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε το φιλέτο κοτόπουλο, που προηγουμένως έχουμε αλατοπιπερώσει. Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει.
  2. Παράλληλα, κόβουμε το ψωμάκι μας σε κυβάκια και τα πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, και πιπέρι, αλάτι, πάπρικα και ρίγανη. Τα βάζουμε στο φούρνο ώστε να καπηρώσουν και τα κόβουμε σε κυβάκια. Τα κρουτον μας να είναι έτοιμα. Τα αφήνουμε στο πλάι να κρυώσουν.
  3. Στη συνέχεια, βάζουμε όλα τα υλικά για τη σως γιαουρτιού στο μπλέντερ και τα χτυπάμε.    
  4. Αφού, τα έχουμε όλα έτοιμα, πλένουμε τα λαχανικά και τα ντοματίνια και τα στραγγίζουμε καλά. 
  5. Κόβουμε τα λαχανικά σε μεγάλα κομμάτια και στη μέση τα ντοματίνια και τα τοποθετούμε σε μια σαλατιέρα. Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες, προσθέτουμε τα σπιτικά κρουτονς και περιχύνουμε τη σως γιαουρτιού από πάνω. 

 

Θρεπτική αξία ανά μερίδα : 

Ενέργεια/Θερμίδες: 560 kcal

Λιπαρά: 23 γρ.

Υδατάνθρακες: 44 γρ.

Πρωτεΐνη: 45 γρ. 

 

Βιταμίνες & Μέταλλα: 

Βιταμίνη Α: 125%*

Νιασίνη: 90%

Βιταμίνη C: 70%

Σελήνιο: 56%

Φολικό οξύ: 55% 

Ασβέστιο: 47%

 

*Ποσοστό Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης σύμφωνα με τις 2000kcal.

 

Αντιγόνη Ανδρέου

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, RD, MSc