Ελληνική σαλάτα με τυρί cottage και ζυμαρικά

Ελληνική σαλάτα με τυρί cottage και ζυμαρικά

Υλικά για 2 μερίδες:

  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 3-4 κ.σ. κόκκινο ξύδι 
  • 1 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 2 αγγουράκια, ψιλοκομμένα
  • 2 κόκκινες ή πράσινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, σε μικρές λωρίδες
  • 6 ώριμες ντομάτες, σε κύβους
  • 10 μαύρες ελιές Καλαμών
  • 3-4 κ.σ.Τουρσί (καπάρι ή κουτρουβί)
  • 2 φλ. ζυμαρικά ολικής αλέσεως (fusilli ή penne), μαγειρεμένα
  • 250γρ. τυρί cottage, χαμηλά λιπαρά
  • Αλάτι & πιπέρι 

 

*κ.γ.: κουταλάκι του γλυκού         κ.σ.: κουτάλι σούπας          φλ.: 250ml φλιτζάνι

 

 

Μέθοδος εκτέλεση:

  1. Μαγειρέψτε τα μακαρόνια σας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και αφήστε τα να κρυώσουν.
  2. Κόψτε όλα τα λαχανικά και μεταφέρετε τα σε ένα μπολ μαζί με τις ελιές και το cottage cheese.
  3. Προσθέστε τα μακαρόνια, το ελαιόλαδο, το ξύδι και τη ρίγανη.
  4. Ρυθμίστε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.

 

 

Θρεπτική Αξία ανά μερίδα:

  • Ενέργεια/ Θερμίδες: 512 kcal
  • Λιπαρά: 17 g
  • Υδατάνθρακες: 70 g
  • Πρωτεΐνη: 26 g

 

Βιταμίνες και Μέταλλα: 

  • Βιταμίνη Α: 40%
  • Βιταμίνη C: 616%
  • Φολικό: 56%
  • Σίδηρος: 24%
  • Νιασίνη: 29%
  • Ριβοφλαβίνη: 38%
  • Θειαμίνη: 46%

*Ποσοστό Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης σύμφωνα με τις 2000kcal.

 

Ελεάνα Λιασίδου

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc, MSc