Τραγανό κοτόπουλο με σάλτσα μέλι-μουστάρδα
Εύκολο, γρήγορο ιδανικό για όλη την οικογένεια (και από βρεφική ηλικία > 1ος έτους ). Σε συνδιασμό με την σάλτσα μέλι μουστάρδα, το κάνει την τέλεια, υγιεινή εναλλακτική λύση του “fried chicken”!!! Απολάυστε το σε συνδιασμό με σαλάτα ή λαχανικά της επιλογής σας.
Υλικά για 4 άτομα:
- 700γρ. κοτόπουλο φιλέτο σε λωρίδες
- 2 φλ. γιαούρτι 0-2% λίπος
- 2 φλ. καπίρα ολικής αλέσεως ή βρώμη (αλεσμένη)
- 2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 2 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
- 2 κ.γ. πάπρικα
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα μέλι – μουστάρδα:
- ½ φλ. γιαούρτι 2%
- 2 κ.σ μουστάρδα dijon
- 2 κ.σ μέλι
- 1 κ.σ. ξύδι
- Αλάτι και πιπέρι
* φλ.: φλιτζάνι κ.σ: κουταλιά της σούπας κ.γ: κουταλάκι του γλυκού
Μέθοδος Παρασκευής:
- Ψεκάστε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και τοποθετήστε τις λωρίδες κοτόπουλου.
- Βάλτε το γιαούρτι σε ένα μπολ και χτυπήστε το με το μίξερ να γίνει κρέμα.
- Ρίξτε τις λωρίδες του κοτόπουλο και καλύψτε καλά και τις δύο πλευρές.
- Σε ξεχωριστό μπολ, ρίξτε τη καπίρα ή τη βρώμη, το αλάτι, το πιπέρι, τη σκόνη κρεμμυδιού και σκόρδου και την πάπρικα.
- Ρίξτε κάθε λωρίδα του κοτόπουλου με γιαούρτι στο μείγμα και καλύψτε καλά.
- Ψήστε στους 180- 200° C για 20-40 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο καλά εσωτερικά.
Θρεπτική αξία ανά μερίδα:
Ενέργεια: 480kcal
Υδατάνθρακες: 43γρ.
Φυτικές ίνες: 4γρ.
Πρωτεΐνη: 40γρ.
Λιπαρά: 15γρ.
Στέφανος Ματσούκας
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Msc