Κεφίρ με μούρα και μέλι Όρος Μαχαιρά
Υλικά:
· 230 γρ. κεφίρ
· 200 γρ. φρούτα του δάσους, παγωμένα
· 1 κ. σ. μέλι Όρος Μαχαιρά
* γρ.: γραμμάρια κ.σ.: κουταλιά σούπας
Μέθοδος εκτέλεσης:
1. Σε ένα multi ή μπλέντερ προσθέτετε όλα τα υλικά και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν .
2. Απολαύστε παγωμένο !
Tip Διαιτολόγου : Το κεφίρ είναι ένα παραδοσιακό ρόφημα που φτιάχνεται κυρίως από κατσικίσιο ή πρόβειο γάλα, το οποίο έχει υποστεί ζύμωση. Γίνεται προσθήκη σπόρων κεφίρ (μύκητες) οι οποίο «τρέφονται» από τα σάκχαρα του γάλακτος (=λακτόζη), εξού και άτομα που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη μπορούν να καταναλώσουν κεφίρ.
Θρεπτική Αξία:
Ενέργεια/ Θερμίδες: 260kcal
Υδατάνθρακες: 44 γρ.
Πρωτεΐνη: 9 γρ.
Λιπαρά: 7 γρ.
Χρυστάλλα Κατελάρη
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc