Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Λούντζα σοταρισμένη με βότανα!

Λούντζα σοταρισμένη με βότανα!

Ένας πολύ εύκολος αλλά πολύ γευστικός τρόπος για να απολαύσετε το χοιρινό. Εκτός από το τυπικό ψαρονέφρι στο φούρνο ή την μπριζόλα στη σχάρα, μπορούμε να απολαύσουμε το χοιρινό σε ένα διαφορετικό πιάτο. Βαθμός δυσκολίας? 1!

 

Υλικά για 2 μερίδες:

  • 300γρ. χοιρινό – 2 μέτρια κομμάτια (χωρίς λίπος)
  • 1 κ.σ. λιωμένο σκόρδο
  • 1 κ.σ. λεμόνι
  • 1 φλ. φρέσκο μαϊντανό (χωρίς τα κοτσάνια)
  • 2-3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • 2-3 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • τριμμένο πιπέρι

 

* φλ.: φλιτζάνι   κ.σ: κουταλιά της σούπας      κ.γ: κουταλάκι του γλυκού

 

Μέθοδος Εκτέλεσης:

  1. Σοτάρετε με ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι το σκόρδο, για λίγα δευτερόλεπτα.
  2. Έπειτα προσθέστε το μαϊντανό και τα βότανα και σοτάρετε ελαφρώς για 1 λεπτό.
  3. Τοποθετήστε το κρέας πάνω στο μαϊντανό και τα βότανα μέχρι να κοκκινίσει (εάν το κομμάτι του κρέατος είναι μεγάλο, μπορείτε να το ψήσετε για ακόμα λίγα λεπτά στο φούρνο).
  4. Προσθέστε λεμόνι και πιπέρι.

 

Tip Διαιτολόγου: Είναι μία συνταγή χαμηλή σε αλάτι (μπορείτε να το παραλείψετε εντελώς) αφού το σκόρδο, και τα βότανα προσφέρουν από μόνα τους μια αρκετά έντονη γεύση.

 

Θρεπτική Αξία ανά μερίδα:

  • Ενέργεια/ Θερμίδες: 239 Kcal
  • Λιπαρά: 11 γρ.
  • Υδατάνθρακες: 2.5 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 32 γρ.

Βιταμίνες και Μέταλλα:

  • Βιταμίνη Α: 52%
  • Βιταμίνη C: 69%

 

*Ποσοστό Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης σύμφωνα με τις 2000kcal.

 

Ελεάνα Λιασίδου

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc