Πέννες με grilled αβοκάντο!

Πέννες με grilled αβοκάντο!

Ποιός είπε ότι το αβοκάντο μπορεί να καταναλωθεί μόνο ωμό; Δοκιμάστε αυτή τη νόστιμη συνταγή, ιδανική για χορτοφάγους, και ανεβάστε το πιάτο σας σε άλλο επίπεδο.  Τo αβοκάντο περιέχει πολλές φυτικές ίνες και είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα, όπως βιταμίνες του Β – συμπλέγματος, βιταμίνη C, βιταμίνη Ε, βιταμίνη K και κάλιο. Η κατανάλωση αβοκάντο έχει συνδεθεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, όπως μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων. Το αβοκάντο είναι ταυτόχρονα, πολύ χορταστικό και καθυστερεί το αίσθημα της πείνας.

 

Υλικά  για 1 μερίδα:

  • 1 φλ. μαγειρεμένα ζυμαρικά ολικής αλέσεως
  • 2 μικρά κολοκυθάκια (κομμένα σε φέτες)
  • 1 μέτρια κόκκινη ή κίτρινη πιπεριά (κομμένη σε φέτες)
  • 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • ½ ώριμο ​​αβοκάντο
  • 2 ώριμες ντομάτες (ψιλοκομμένες)
  • 3 κ.σ.  hummus ή 1 κ.σ. ταχίνι
  • 3 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι & πιπέρι

* φλ.: φλιτζάνι, 250ml     *κ.σ.: κουταλιά σούπας       κ.γ.: κουταλάκι του γλυκού       

 

 

 

 

 

 

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης:

1.Μαγειρέψτε τα μακαρόνια, στραγγίστε τα και καλύψτε τα για να μείνουν ζεστά.

2.Σε ένα μεγάλο ταψί προσθέστε ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο και τις πιπεριές για 4 λεπτά.

3.Προσθέστε τις ντομάτες για 2 λεπτά.

4.Προσθέστε το ξύδι βαλσαμικό.

5.Προσθέστε τα κολοκυθάκια και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά.

6.Ψήστε το αβοκάντο στη σχάρα σε χοντρές φέτες.

7.Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε τα μακαρόνια, τα λαχανικά και τοποθετήστε το αβοκάντο.

8.Σερβίρετε με χούμους ή ταχίνι

 

 

 

 

 

 

 

 

Θρεπτική Αξία ανά μερίδα:

Ενέργεια/ Θερμίδες: 645 kcal

Λίπος: 21,1 γρ.

Πολυακόρεστα λιπαρά: 4,3 γρ.

Μονοακόρεστα λιπαρά: 11,5 γρ.

Υδατάνθρακες 102 γρ.

Φυτικές ίνες 21 γρ.

Πρωτεΐνη 20 γρ.

 

Βιταμίνες και Μέταλλα:

Βιταμίνη Α: 61%

Βιταμίνη C: 695%

Φολικό Οξύ: 40%

Σίδηρος: 34%

Μαγνήσιο: 27%

Μαγγάνιο: 48%

Νιασίνη: 24%

Θειαμίνη: 23%

 

Tip Διαιτολόγου: Μην ψήσετε πολύ τα λαχανικά έτσι ώστε να διατηρήσουν την τραγανή υφή τους και να μην χάσουν μεγάλη ποσότητα βιταμινών.  

 

Ελεάνα Λιασίδου

Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc