Σαλάτα με ρύζι και τόνο!
Ίσως μετά από μια δύσκολη και κουραστική μέρα, αναζητάς κάτι εύκολο και ελαφρύ; Ή μήπως μαζεύτηκαν φίλοι στο σπίτι, χωρίς να είσαι προετοιμασμένη και θέλεις να φτιάξεις κάτι γρήγορο, εύγευστο και χορταστικό; Σου προτείνουμε μια πολύ απλή και εύκολη ρυζο-σαλάτα που μπορείς να την χρησιμοποιήσεις είτε ως κυρίως πιάτο είτε ως συνοδευτικό. Είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Απολαύστε την!
Υλικά για 4 μερίδες:
- 2 φλ. ρύζι ολικής αλέσεως βρασμένο
- 2 μεγάλους τόνους κονσέρβα σε νερό στραγγισμένους
- 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 πορτοκαλιά πιπεριά, ψιλοκομμένη
- ½ φλ. καλαμπόκι, κονσέρβας
- 2-3 ματσάκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ξύδι
- 1 λεμόνι, φρεσκοστυμμένο
- Αλάτι, Πιπέρι
* κ.γ: κουταλάκι του γλυκού κ.σ.: κουτάλι της σούπας φλ: φλιτζάνι 250ml
Μέθοδος Εκτέλεσης:
- Αφού βράσετε το ρύζι και το αφήσετε να κρυώσει, το τοποθετείτε σε μια μεγάλη σαλατιέρα.
- Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο ρύζι.
- Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε!
Tip Διαιτολόγου: Αποτελεί μια ξεχωριστή και αλλιώτικη σαλάτα που θα εντυπωσιάσει. Είναι πλούσια σε γεύση και θρεπτικά συστατικά. Μην διστάσετε να την δοκιμάσετε . . . θα την λατρέψετε!
Θρεπτική Αξία ανά μερίδα:
Ενέργεια/ Θερμίδες: 410 Kcal
Λιπαρά: 2,6 γρ.
Υδατάνθρακες: 61,2 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3,5 γρ.
Πρωτεΐνη: 37,6 γρ.
Βιταμίνες και Μέταλλα*:
Βιταμίνη C: 240%
Σελήνιο: 210%
Νιασίνη: 123%
Βιταμίνη Β12: 79%
Βιταμίνη Α: 63,5%
Βιταμίνη Β6: 51,5%
Μαγγάνιο: 48%
Φώσφορο: 38%
Φολικό οξύ: 34,5%
Σίδηρος: 29%
Θειαμίνη: 27%
* Ποσοστό Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης σύμφωνα με τις 2000 kcal.
Αντιγόνη Ανδρέου
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc