Ένα αλλιώτικο Pesto . . . Ρόκας
Εάν κουραστήκατε με το ίδιο dressing σας παρουσιάζουμε μια ασυνήθιστη επιλογή. Το pesto ρόκας δεν είναι και τόσο γνωστό dressing, εμείς όμως σας δίνουμε 2 λόγους γιατί να το χρησιμοποιήσετε. Η ρόκα είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α και βιταμίνης Κ. Η βιταμίνη Α (ρετινόλη) είναι απαραίτητη για την ομαλή ανάπτυξη και διατήρηση των ιστών, την αναπαραγωγή και την εμβρυική ανάπτυξη. Ενώ, η βιταμίνη Κ είναι υπεύθυνη για την πήξη του αίματος και είναι εξίσου σημαντική για τη νεφρική λειτουργία.
Υλικά για 4 μερίδες:
- 1 ματσάκι ρόκα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. παρμεζάνα
- ¼ κ.γ. σκόνη σκόρδο
- Λίγο φρεσκοτριμένο πιπέρι
- ¼ κ.γ. αλάτι
*κ.σ.: κουταλιά σούπας κ.γ.: κουταλάκι του γλυκού
Μέθοδος Εκτέλεσης:
- Ψιλοκόψτε τη ρόκα και τοποθετήστε τη με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μίξερ χεριού και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Φυλάξτε το μείγμα σε γυάλινο δοχείο και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
Tip Διαιτολόγου: Προσθέστε κουκουνάρια στο dressing σας για να σας δώσει μια άλλη νότα γεύσης! Προσοχή όμως στην ποσότητα αφού 1 μερίδα (30γρ.) αποδίδει 190 θερμίδες.
Θρεπτική Αξία ανά μερίδα (1 κουταλία της σούπας)
Ενέργεια/ Θερμίδες: 125 Kcal
Λιπαρά: 12γρ.
Υδατάνθρακες: 1γρ.
Πρωτεΐνη: 4γρ.
Βιταμίνες και Μέταλλα
Βιταμίνη Κ: 42%*
Βιταμίνη Α: 12%
Ασβέστιο: 12%
* Ποσοστό Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης Σύμφωνα με 2000 kcal
Χρυστάλλα Κατελάρη
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc